|
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام، جلد ۳۱، شماره ۳، صفحات ۳۶-۴۶
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی تاثیر لاکتوباسیلوس فرمنتوم بر بیان ژن های Arc و CREB دخیل در حافظه ی رت های آلزایمری |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: بیماری آلزایمر یک بیماری شایع نوروژنراتیو پیشرونده است که منجر به زوال عقل و تباهی سلولهای مغزی به خصوص در نواحی مرتبط با یادگیری و حافظه مانند هیپوکامپ میشود. نقش ژن Arc در انعطاف سیناپسی و تثبیت حافظه به اثبات رسیده است و بیان آن به شدت تحت تاثیر فعالیت نورونی است. هدف از این تحقیق تعیین اثر لاکتوباسیلوس فرمنتوم بر بیان ژنهای Arc (موثر در در انعطاف سیناپسی و تثبیت حافظه) و CREB (موثر در تثبیت تغییرات سیناپسی در حین یادگیری) دخیل در حافظه رتهای آلزایمری بود. مواد و روشها: در مطالعه حاضر که در سال 1399 انجام شد، 30 رت نر نژاد ویستار به 5 گروه (کنترل، آلزایمر و3 گروه تیمار) تقسیم شدند. در گروههای تیمار همزمان با القای آلزایمر به روش استریوتاکسی توسط استرپتوزوتوسین، به مدت 21 روز صاف شدهیLactobacillus fermentum PTCC 1744 در محیط MRS براث با دوزهای cfu/ml106 و107 و108 به صورت درون صفاقی تزریق شد. بعد از استخراج RNA از نمونههای هیپوکامپ، cDNA سنتز شد و بیان ژنها با روش ریل تایم PCR و نرم افزاز LinReg PCR ارزیابی شد. یافتههای پژوهش: دادهها افزایش بیان ژن Arc و CREB را در گروه تیمار با دوز cfu/ml 106 باکتری در مقایسه با گروه آلزایمر نشان داد و اختلاف معنیدار بود (001/0P<). بحث و نتیجهگیری: با توجه به نتایج مطالعه ممکن است بتوان گفت که ترکیبات خارج سلولی حاصله از لاکتوباسیلوس فرمنتوم به علت داشتن اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی مانع پیشرفت ضایعات نورونی شده و در بهبود آلزایمر موثر باشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
آلزایمر،Arc ،CREB ، لاکتوباسیلوس فرمنتوم |
|
عنوان انگلیسی |
Studying the Effect of Lactobacillus fermentum on Arc and CREB Genes Expression of Involved in The Memory of Alzheimer's Rats |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: Alzheimer's disease is a common progressive neurogenerative disease that leads to dementia and destruction of brain cells, especially in areas related to learning and memory such as the hippocampus. The role of the Arc gene in synaptic flexibility and memory consolidation has been proven and its expression is strongly influenced by neuronal activity. The aim of this study was to investigate the effect of Lactobacillus fermentum on the expression of Arc (effective in synaptic flexibility and memory consolidation) and CREB (effective in stabilizing synaptic changes during learning) genes, involved in the memory of Alzheimer's rats. Material & ethods: In this study that was conducted in 2019, 30 male Wistar rats were divided into 5 groups (control, Alzheimer and 3 groups as treatment). In the treatment groups, simultaneously with induction of Alzheimer by stereotaxic method with streptozotocin, supernatant of Lactobacillus fermentum PTCC 1744 in MRS broth with doses of 108, 107, and 106 cfu/ml was injected intraperitoneally for 21 days. After RNA extraction from hippocampus samples, cDNA was synthesized and the expression of the genes was evaluated by real-time PCR and LinReg PCR software. Findings: The data showed an increase in gene expression of Arc and CREB in the treatment groups with a dose of 106 cfu/ml compared to the Alzheimer's group and the difference was significant (P < 0.001). Discussion & conclusion: Extracellular compounds of L. fermentum may inhibit the progression of neuronal lesions due to their antioxidant and anti-inflammatory effects and may be effective in improving Alzheimer's. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Alzheimer, Arc, CREB, Lactobacillus fermentum |
|
نویسندگان مقاله |
الناز مقدم | Elnaz Mogaddam Dept of Biology, Faculty of Science, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
مریم طهرانی پور | Maryam Tehranipur Dept of Biology, Faculty of Science, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
محبوبه نخعی مقدم | Mahboobeh Nakhaei Moghaddam Dept of Biology, Faculty of Science, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
خدیجه نژاد شاهرخ آبادی | Khadijeh Nejad Shahrokhabadi Dept of Biology, Faculty of Science, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1399-3&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
فیزیولوژی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|