|
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام، جلد ۳۲، شماره ۶، صفحات ۱۲۸-۱۴۰
|
|
|
عنوان فارسی |
تأثیر تمرینات تناوبی با شدت بالا و تداومی با شدت متوسط بر مقادیر CTRP-۱، CTRP-۵ و CTRP-۱۵ در رتهای تغذیهشده با رژیم غذایی پرچرب |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: تأثیر تمرینات تناوبی با شدت بالا و تداومی با شدت متوسط بر میزان CTRPs تحت مصرف رژیم غذایی مشخص نیست؛ بنابراین، هدف مطالعۀ حاضر بررسی تأثیر تمرینات تناوبی با شدت بالا و تداومی با شدت متوسط بر مقادیر پروتئینی CTRP-1، CTRP-5 و CTRP-15 در رتهای تغذیهشده با رژیم غذایی پرچرب است. مواد و روشها: العۀ حاضر از نوع تجربی با طرح پسآزمون با گروه کنترل بود. بیستوچهار سر رت نر نژاد ویستار بهطور تصادفی به چهار گروه مساوی شامل رژیم غذایی استاندارد (6 سر)، رژیم غذایی پرچرب (6 سر)، رژیم غذایی پرچرب با تمرین تناوبی با شدت بالا (6 سر) و رژیم غذایی پرچرب با تمرین تداومی با شدت متوسط (6 سر) تقسیم شدند. گروههای HIIT و MICT به مدت 8 هفته، 5 جلسه در هفته، به فعالیت ورزشی مختص گروه خود پرداختند. دستورالعمل HIIT شامل 6 مرحله فعالیت 4 دقیقهای با شدت 90-85 درصد حداکثر سرعت که استراحت فعال 2 دقیقهای داشت و دستورالعمل MICT با شدت 70-65 درصد حداکثر سرعت اجرا شد. مسافت طیشده با دستورالعمل HIIT همسان گردید. برای اندازهگیری مقادیر پروتئینی CTRP-1، CTRP-5 و CTRP-15 از روش وسترن بلات و تجزیهوتحلیل آماری با استفاده از نرمافزار SPSS version.26 و آزمون آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد (0.05>P). یافته های پژوهش: هشت هفته رژیم غذایی پرچرب به افزایش معنادار CTRP-1، CTRP-5 و CTRP-15 چربی احشایی نسبت به گروه ND منجر گردید (0.001>P) و در مقابل، MICT به کاهش معنادار CTRP-1، CTRP-5 و CTRP-15 چربی احشایی نسبت به گروه رژیم غذایی پرچرب انجامید؛ همچنین HIIT مقادیر پروتئینی CTRP-1 چربی احشایی را نسبت به گروه رژیم غذایی پرچرب کاهش داد (P=0.001). با وجود این، تفاوت معنیداری میان گروههای تمرینی وجود نداشت (0.05<P). بحث و نتیجهگیری: رژیم غذایی پرچرب با افزایش معنیدار مقادیر CTRPs چربی احشایی همراه است که تمرینات ورزشی ممکن است از آثار رژیم غذایی پرچرب جلوگیری کند و تمرینات با شدت متوسط رویکرد مؤثرتری است. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
رژیم غذایی پرچرب، تمرین ورزشی، چربی احشایی، CTRP-1، CTRP-5، CTRP-15 |
|
عنوان انگلیسی |
The Effect of Intermittent High-Intensity and Continuous Moderate-Intensity Exercises on CTRP-1, CTRP-5 and CTRP-15 Values in Rats Fed with a High-Fat Diet |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: The effect of high-intensity interval training and moderate-intensity continuous training on CTRPs under dietary Intake is unclear. So, the aim of the present study was to investigate the effect of high-intensity interval training (HIIT) and moderate intensity continuous training (MICT) on protein levels of CTRP-1, CTRP-5, and CTRP-15 in rats fed a high-fat diet. Materials & Methods: This study was experimental in nature, utilizing a post-test design with a control group. Twenty-four male Wistar rats were randomly divided into four equal groups, including standard diet (6), high-fat diet (6), high-fat diet with high-intensity interval training (6), and high-fat diet with moderate intensity continuous training (6). The HIIT and MICT groups did their own group-specific exercise for 8 weeks, 5 sessions per week. To measure the protein levels of CTRP-1, CTRP-5, and CTRP-15 using the western blot method. were used. Statistical analysis was performed using SPSS V.26; one-way analysis. of variance and Tukey's post hoc test were used to analyze data at a significance level less than 0.05. Results: In the HFD group, visceral fat levels of CTRP-1, CTRP-5, and CTRP-15 went up significantly (P<0.001) after eight weeks of the diet. A lot less CTRP-1, CTRP-5, and CTRP-15 visceral fat was found in the MICT group compared to the HFD group (P<0.001). The HIIT protocol also greatly lowered the amount of CTRP-1 protein in visceral fat compared to the ND group (P=0.001). Conclusion: While exercise training can prevent the effects of a high-fat diet, moderate-intensity exercise training is a more effective approach. A high-fat diet is associated with a significant increase in CTRPs of visceral fat. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
High-fat diet, Exercise training, Visceral fat, CTRP-1, CTRP-5, CTRP-15 |
|
نویسندگان مقاله |
مصطفی فهمی محسن السدیری | Mostafa Fahmi Alsediri Dept of Sport Sciences, Faculty of Humanities, University of Kashan, Kashan, Iran گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران
کیوان شریف مرادی | Keyvan Sharifmoradi Dept of Sport Sciences, Faculty of Humanities, University of Kashan, Kashan, Iran گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران
موسی خلفی | Mousa Khalafi Dept of Sport Sciences, Faculty of Humanities, University of Kashan, Kashan, Iran گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران
زهرا پزشکی | Zahra Pezeshki Dept of Physiology, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran گروه فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2245-9&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تربیت بدنی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|