مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام، جلد ۳۳، شماره ۱، صفحات ۴۰-۵۴

عنوان فارسی جداسازی و غربالگری باکتری های تولیدکننده‌ ترکیبات ضد‌باکتریایی از کفه نمکی شهرستان بردسکن علیه پاتوژن های مقاوم به دارو
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: بیماری های ایجاد شده به وسیله باکتری های مقاوم به دارو از جمله استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین در بسیاری از مراکز درمانی دنیا در حال افزایش است و پژوهشگران به دنبال یافتن ترکیبات دارویی طبیعی جدید برای مقابله با این باکتری ها می باشند. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات ضد میکروبی باکتری های بومی کویر نمک ایران، با شرایط رشد افراطی انجام گرفت.
مواد و روش­ها: در این پژوهش پس از نمونه گیری، جداسازی ایزوله ها انجام شد، بررسی مورفولوژی جدایه ها و تست های بیوشیمیایی اولیه برای شناسایی باکتری ها انجام شد. بررسی اثر ضدمیکروبی در دو مرحله صورت گرفت. ابتدا با روش کشت کراس یا کشت متقاطع غربالگری اولیه جدایه ها از نظر فعالیت ضدباکتریایی بررسی شد. در ادامه عصاره ایزوله منتخب فعال، جداسازی و خشک شد. تست ضدمیکروبی عصاره ها علیه سویه های مقاوم به دارو ، به روش دیسک دیفیوژن انجام شد.  هر آزمون سه بار تکرار گردید و میانگین قطر هاله عدم رشد اندازه گیری و ثبت شد. در پایان میزان تولید ماده ضدباکتریایی ایزوله منتخب در واحد زمان با روش دیسک دیفیوژن علیه استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین تعیین گردید. آنالیز معنی داری داده ها و انحراف از میانگین با نرم افزار مایکروسافت اکسل نسخه 2020 انجام شد.
یافته­ های پژوهش: از نمونه های کفه نمکی، تعداد 30 ایزوله جداسازی و شناسایی اولیه انجام شد. در غربالگری اولیه 4 جدایه به عنوان ایزوله فعال شناسایی شدند. نتایج مرحله دوم غربالگری ایزوله منتخب نشان داد که ایزوله های فعال جداشده، فعالیت ضدباکتریایی خوب علیه گونه‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سلین داشتند. نتایج نشان داد که فعالیت ضدباکتریایی جدایه N2، با افزایش غلظت عصاره خام، بیشتر می شود. نتایج همچنین نشان داد بیشترین مقدار تولید ماده‌ی ضدمیکروبی بر حسب هاله عدم‌رشد 54 ساعت پس از شروع فرمنتاسون می‌باشد که هاله‌ی عدم‌رشدی برابر با 29 میلی‌متر علیه MRSA ایجاد کرده‌است.
بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به فعالیت ضد‌‌میکروبی قوی عصاره ایزوله منتخب از کفه نمکی شهرستان بردسکن علیه استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌‌سیلین با تولید، خالص سازی، و شناسایی ترکیبات فعال این ایزوله ها در مقیاس صنعتی، امکان معرفی ترکیبات ضدمیکروبی جدید مطرح خواهد شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اثر ضدباکتریایی، عصاره باکتری، مقاومت دارویی، استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین

عنوان انگلیسی Isolation and screening of producing antibacterial compounds bacteria from the salt flats of Bardascan against Drug-Resistant pathogens
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction:  Diseases caused by drug-resistant bacteria such as methicillin-resistant Staphylococcus aureus are increasing in many medical centers around the world, and researchers are looking for new natural medicinal compounds to overcome and treat these bacteria. Therefore, the current study was conducted with the aim of investigating the antimicrobial effects of native Iranian salt desert bacteria from the environment with difficult growth conditions.
Materials & Methods: The isolates were separated and examined for morphology, followed by basic biochemical tests for bacterial identification. Antibacterial activity was assessed in two stages: primary screening via cross-culture and antimicrobial tests on selected active strain extracts using the disk diffusion method. Tests were repeated three times, and growth halo diameters were measured. Finally, the antimicrobial substance production of the selected strain was quantified against MRSA using the disk diffusion method.
Results: The study isolated 30 strains from Bardaskan salt flats, with 4 identified as active isolates. One strain, N2, demonstrated strong antimicrobial activity against methicillin-resistant Staphylococcus aureus, with activity increasing with concentration. Maximum antimicrobial substance production occurred 54 hours into fermentation, creating a 29 mm non-growth halo. Data analysis was conducted using Microsoft Excel V.2020.
Conclusion: Considering the strong antimicrobial activity of the bacterial extract isolated from the salt Bardaskan against methicillin-resistant Staphylococcus aureus by producing, purifying, and identifying the active compounds of these isolates on an industrial scale, the possibility of introducing new antimicrobial compounds is raised.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Antibacterial Effect, Bacterial Extract, Drug Resistance, Methicillin-resistant Staphylococcus aureus

نویسندگان مقاله حسن باقری یزدی | Hassan Bagheri Yazdi
Dept of Biology Education, Farhangian University, Tehran, Iran
گروه آموزش زیست شناسی، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران

حامد نوروزی طاهری | Hamed Norouzi Taheri
Dept of Biology Education, Farhangian University, Tehran, Iran
گروه آموزش زیست شناسی، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران

حمیدرضا وطن پور | Hamidreza Vatanpour
Dept of Science Education, Farhangian University, Tehran, Iran
گروه آموزش علوم تجربی ، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-7953-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده میکروبشناسی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات