مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام، جلد ۲۵، شماره ۲، صفحات ۱۷۳-۱۸۰

عنوان فارسی بررسی اثر لاکتو باسیلوس کازئی بر کاهش میزان آفلاتوکسین M۱ در ماست پروبیوتیک در طول مدت زمان ماندگاری آن
چکیده فارسی مقاله مقدمه: آفلاتوکسین M1 متابولیتی از آفلاتوکسین B1 می­باشد که ممکن است در شیر حیواناتی که از غذای آلوده به آفلاتوکسین B1 تغذیه کرده باشند، یافت شود. با در نظر گرفتن نقش شیر و فرآوردههای آن در تغذیه انسان، ‌توجه به جنبههای سلامت این ماده غذایی باارزش، اجتناب‌ناپذیر می­باشد. از طرفی آلودگی آن به آفلاتوکسین M1 می­تواند سلامت مصرف‌کنندگان را به‌خطر اندازد. لذا نیاز به استفاده از روش‌هایی به منظور حذف یا غیر فعال­سازی آفلاتوکسین M1 در شیر و محصولات لبنی احساس می­شود. توکسین­زدایی میکروبی یکی از روش­های حذف آفلاتوکسین­ها از جمله آفلاتوکسین M1 محسوب می­شود. در این تحقیق، به بررسی اثر باکتری لاکتوباسیلوس کازئی به منظور کاهش یا حذف آفلاتوکسین M1 در ماست درطول مدت نگهداری آن پرداخته شده است. مواد و روش‌ها: لاکتوباسیلوس کازئی به عنوان باکتری‌ آغازگر ماست پروبیوتیک، کشت داده شد. شیر بازسازی‌شده، در چهار سطح 05/0، 1/0، 5/0 و 75/0 نانوگرم در میلی­لیتر، با آفلاتوکسین M1 آلوده گردید. نمونه‌ها با لاکتوباسیلوس کازئی به عنوان باکتری‌ آغازگر ماست پروبیوتیک تلقیح شدند. میزان باقیمانده آفلاتوکسین M1 پس از سانتریفیوژ نمونه­های ماست در روز اول، هفتم، چهاردهم و بیست و یکم توسط روش الایزا مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته‌های پژوهش: نتایج بیانگر این مطلب است که حضور باکتری لاکتوباسیلوس کازئی در کاهش سمّ مؤثر بود. همچنین مشخص گردید مقادیر مختلف آفلاتوکسین M1 تأثیر معنی­داری بر کاهش سمّ نمی‌گذارند. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که استفاده از لاکتوباسیلوس کازئی می­تواند به عنوان یک تکنیک در توکسین‌زدایی میکروبی غذاهای آلوده باآفلاتوکسین M1 مورد ارزیابی قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Aflatoxin M1 which is one of the aflatoxin B1 metabolites may be in milk of animals via which they have been fed the contaminated feed. According to the important role of milk and dairy products in human nutrition, it is necessary to consider the quality and safety aspects of this worthy food. On the other hand, its contamination by aflatoxin M1 is a threat for the consumers' health; therefore, to use the procedures to remove or non-activation of aflatoxin M1 in milk and dairy products is required. Microbial detoxification is one of the removal methods of aflatoxins, such as, aflatoxin M1. In this research, the effect of Lactobacillus casei to reduce or eliminate aflatoxin M1 in yogurt during its shelf life has been detected. Lactobacillus casei as probiotic yogurt starter bacteria was cultivated. Materials & methods: Modified milk was infected by aflatoxin M1 in four levels of 0.05, 0.1, 0.5 and 0.75 ppb. The samples were inoculated by Lactobacillus casei as probiotic yogurt starter bacteria. The amounts of residual aflatoxin M1 were evaluated after centrifuging the samples in the first, seventh, fourteenth and twenty-first days by ELISA. Findings: The results of this research indicate that the presence of Lactobacillus casei was effective on reducing toxin. It was also found the various amounts of aflatoxin M1 don't affect significantly on descending of toxin. Discussion & conclusions: These findings imply that Lactobacillus casei using can be as one of the removal techniques among the microbial detoxification methods of the contaminated food by aflatoxin M1.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فایزه تجلی |
گروه پزشکی مولکولی، جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، مشهد، ایران

مرضیه کته شمشیری |
گروه علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران

معصومه مهربان سنگ آتش | mehraban sangatash
گروه پزشکی مولکولی، جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، مشهد، ایران


نشانی اینترنتی http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3514-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/48/article-48-418863.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات