|
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام، جلد ۲۲، شماره ۲، صفحات ۳۲-۳۸
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی اثر عصاره ریشه بادام کوهی (Amygdalus lycioides) بر میزان قند خون در موشهای صحرایی سالم و دیابتی |
|
چکیده فارسی مقاله |
چکیده مقدمه: بادام کوهی گیاهی سنتی است که به عنوان کاهنده قند خون و درمان دیابت در ایران استفاده میشود. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر عصاره ریشه بادام کوهی و ماده موثره آن، آمیگدالین، بر قند خون در موشهای سفید صحرایی سالم و دیابتی انجام پذیرفت. مواد و روشها: 48 سر موش سفید صحرایی نر(180-250 گرم) نژاد NMRI ابتدا به دو گروه سالم و دیابتی مجزا و سپس هر کدام از آنها به سه زیرگروه دریافت کننده سالین(5/0 میلی لیتر)، دریافت کننده آمیگدالین (تزریق روزانه 100 میلیگرم بر کیلوگرم به مدت یک هفته) و دریافت کننده عصاره گیاه بادام کوهی (گاواژ دهانی به مدت یک هفته و با دوز 100 میلیگرم بر کیلوگرم ) تقسیم شدند. القا دیابت با تزریق تک دوز استروپتوزتوسین (60 میلیگرم بر کیلوگرم/ درون صفاقی) صورت گرفت. غلظت گلوکز خون با استفاده از کیت و روش گلوکز اکسیداز و اندازهگیری میزان جذب در طول موج 520 نانومتر توسط اسپکتروفتومتر در زمانهای 4، 8 ، 24 ساعت و یک هفته بعد از آخرین تیمار با سالین، آمیگدالین و عصاره اندازهگیری گردید. دادهها با استفاده از آزمونهای آماری تی، آنالیز واریانس یک طرفه و دانت تجزیه و تحلیل شدند . یافته های پژوهش: تیمار حیوانات دیابتی با آمیگدالین و عصاره بادام کوهی باعث کاهش معنیدار گلوکز سرم در بازههای زمانی 4 و 8 ساعت بعد از آخرین تیمار با این ترکیبات در مقایسه با گروه سالینگردید(0001/0 P<). ولی در دو بازه زمانی 24 ساعت و یک هفته بعد تفاوت آماری بین گروه ها مشاهده نشد. نتیجهگیری: عصاره بادام تلخ و ماده موثره آن، آمیگدالین توانایی کاهش قند خون موشهای صحرایی دیابتی را دارند. . |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Study of amygdalus lycioides root extract on blood glucose concentration in intact and diabetic rats |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: Almond as a traditional medicinal plant has been used as antidiabetic and hypoglycemic in some area of Iran. This study aimed to determine the effect of almond root extract and its effective compound 'amygdalin' on blood glucose level of diabetic rats. Materials & Methods: 48 NMRI male rats (180-250gr) divided to 2 groups normal and diabetic, which included three saline, amygdalin (received i.p. injections of 100 mg/kg per day, for a weak) and extract (received oral gavages of 100 mg/kg almond root extract per day, for a weak) subgroups. Diabetes was induced by single injection of streptozotocine (60mg/kg, i.p.). Blood glucose of each sample was measured in 4, 8, 24 hour and one week after the last treatment, by using spectrophotometer, related kits and glucose oxidase method (absorption at a wavelength of 520 nm). Data were analyzed by using ANOVA, t-test and Dunnett. Results: Treatment of diabetic rats with amygdalin or almond extract were decreased significantly blood glucose at 4 and 8 hours after prescription periods compare to saline group(P< 0.0001). But there was no significant difference among these groups at 24 hour and one week timescales. Conclusion: Amygdalin and bitter almond extract can reduce blood glucose in diabetic rats. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Key words, Almond Extract, Diabetes Mellitus, Glucose, Rats. |
|
نویسندگان مقاله |
نعمت اله غیبی | n ghaibi
محمد صوفی آبادی | m sofi abadi
مجید سیرتی ثابت | m sirati sabet
حسن جهانی هاشمی | h jahani hashemi
محمد حسن کریم فر | mh karimfar
|
|
نشانی اینترنتی |
http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-47-3&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/48/article-48-23179.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
فیزیولوژی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|