|
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام، جلد ۲۳، شماره ۶، صفحات ۶۲-۷۳
|
|
|
عنوان فارسی |
تاثیر مصرف ۵۰۰ میلی لیتر شیر کم چرب بلافاصله پس از یک جلسه فعالیت ورزشی پلایومتریک بر سطوح سرمی شاخص های آسیب عضلانی |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: تمرینات پلایومتریک برای توسعه قدرت و توان انفجاری ورزشکاران مورد استفاده قرار می گیرند، اما به واسطه بخش انقباض برون گرایی که دارند، معمولاً با کوفتگی شدید و آسیب عضلانی همراه هستند. اعتقاد بر آن است که ترکیب کربوهیدرات و پروتئین می تواند از طریق تغییر در متابولیسم پروتئین ها، آسیب های عضلانی ناشی از تمرین را مهار کند. بر این اساس، هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر مصرف 500 میلی لیتر شیر کم چرب بلافاصله پس از یک جلسه فعالیت ورزشی پلایومتریک، بر سطوح سرمی شاخص های آسیب عضلانی(آنزیم های کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز) بود. مواد و روش ها: جامعه آماری تحقیق کلیه دانشجویان پسر مقطع کارشناسی رشته تربیت بدنی دانشگاه بیرجند بودند که تعداد 20 نفر از آن ها به طور تصادفی به عنوان نمونه انتخاب و به دو گروه 10 نفری شامل گروه مکمل و دارونما تقسیم شدند. آزمودنی ها در این تحقیق به مدت 30 دقیقه به تمرینات پلایومتریک(به طور متوسط 210 حرکت) پرداختند و بلافاصله پس از آزمون، گروه مکمل500 میلی لیتر شیر کم چرب مصرف کردند. گروه دارونما ضمن اجرای پروتکل مشابه، به همین میزان دارونما(آب) مصرف کردند. آنزیم های کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز به روش فتومتری اندازه گیری شدند. به منظور بررسی نرمال بودن داده ها از آزمون کلموگروف-اسمیرنوف، و هم چنین جهت تجزیه تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی(ANOVA، بونفرونی و T مستقل) به کمک نرم افزار SPSS vol.19 استفاده شد. یافته های پژوهش: سطوح سرمی شاخصهای لاکتات دهیدروژناز(P=0.03) و کراتین کیناز(P=0.006) به ترتیب در فاصله زمانی 4 و 24 ساعت پس از تمرین پلایومتریک، در گروه مکمل به طور معنی داری پایین تر از گروه دارونما بود. بحث و نتیجه گیری: مصرف شیر کم چرب بلافاصله پس از تمرین پلایومتریک، موجب پاک سازی سریع تر شاخص های آسیب عضلانی می شود و در این میان، تاثیر آن بر شاخص لاکتات دهیدروژناز سرم، در فاصله زمانی کوتاه تری رخ می دهد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
شیر کم چرب، شاخص های آسیب عضلانی، تمرینات پلایومتریک |
|
عنوان انگلیسی |
The Effects of 500 Ml low-fat Milk on Serum Level Muscle Damage Indices following one Session of Plyometric Exercise |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: Plyometric exercises are used to improve strength and explosive power in athletes, but it is associated with muscle soreness and severe muscle damage due to eccentric contraction. It is believed that a combination of carbohydrate and protein could inhibit exercise-induced muscle damage due to the changes in protein metabolism. Accordingly, the purpose of this study was to identify the effects of 500 ml low-fat milk on serum level muscle damage indices following one session of plyometric exercise. Materials & methods: The all undergraduate students of Birjand university were considered as a society population and then 20 persons were randomly divided into two equal groups (n=10) including supplementation and placebo groups. The supplementation group carried out 30 minutes of plyometric training (average of 210 movements) then immediately they consumed 500 ml low-fat milk. The placebo group received the same amount of water and also they performed similar protocol of plyometric exercise. Creatine kinase (CK) and lactate dehydrogenase (LDH) enzymes were measured by photometry method. The data were analyzed by the Kolmogorov-Smirnov normality test, classical student t-tests, ANOVA and Bonferroni also were used for the detection of significant differences between groups by means of SPSS-19. Findings: The serum level of LDH (p=0.03) and CK (p=0.006) during the 4 and 24 hours after the plyometric exercise were significantly lower in supplementation group than placebo respectively. Discussion & Conclusions: Consumption of low-fat milk immediately after a plyometric exercise could induce faster cleaning of muscle damage indices but its influence on LDH enzyme may be established in a shorter time interval. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Low-fat milk, Muscle damage indices, Plyometric exercises |
|
نویسندگان مقاله |
اصغر محمدی دوست | mohammadi dost birjand university دانشگاه بیرجند سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)
سعید ایل بیگی | birjand university دانشگاه بیرجند سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)
محمد اسماعیل افضل پور | mohammad esmaeil birjand university دانشگاه بیرجند سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)
رضا اصحاب یمین | ashab yamin medical laboratory, birjand آزمایشگاه تشخیص طبی، بیرجند
|
|
نشانی اینترنتی |
http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2072-1&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
1 |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|