مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام، جلد ۲۳، شماره ۴، صفحات ۱-۹

عنوان فارسی بررسی انگیزه های مؤثر بر مصرف غذاهای محلی در شهر ایلام در سال ۱۳۹۲
چکیده فارسی مقاله مقدمه: غذاهای محلی از نظر ارزش غذایی، عاری بودن از نگهدارنده‌ های شیمیایی و ارزان بودن از بهترین مواد غذایی در مناطق مختلف کشور محسوب می ‌گردند. غذاها بر اساس مجموعه ای از انگیزه ها انتخاب می شوند، بنا بر این هدف این تحقیق بررسی میزان مصرف و انگیزه های موثر بر مصرف غذای محلی در شهر ایلام می باشد. مواد و روش ها: در یک مطالعه توصیفی و به روش مقطعی 185 نفر از مردم شهر ایلام با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند و توسط پرسش نامه، مورد ارزیابی قرار گرفتند؛ که سوالات مربوط به میزان مصرف با ضریب پایایی 72/0، محقق ساخته بوده و سوالات مربوط به انگیزه با ضریب پایایی 91/0، تعدیل شده پرسش نامه استپتتو و همکاران بوده است. روایی پرسش نامه نیز بر اساس نظر متخصصین مورد تایید قرار گرفت. داده ها با نرم افزار SPSS و آزمون های همبستگی و رگرسیون خطی تک متغیره آنالیز شدند. یافته های پژوهش: در این مطالعه 2 درصد حجم نمونه بیان شده که هرگز در طول ماه غذای محلی مصرف نمی کنند و میزان مصرف 57 درصد نمونه ها برابر با 2 تا 3 بار در ماه است که در کل میزان مصرف به شدت کم می باشد. نتایج تحقیق نشان می دهد انگیزه های سلامتی(r=0.238, P0.001)، محتوای طبیعی(r=0.291, P=0.000)، خلق و خوی(r=0.169, P=0.023)، راحتی(r=0.239, P=0.001)، جاذبه حسی(r=0.186, P=0.012)، قیمت(r=0.353, P=0.000)، آشنایی(r=0.145, P=0.050) و پرستیژ(r=0.327, P=0.000) با مصرف غذای محلی دارای رابطه مثبت معناداری هستند و بر اساس نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون تک متغیره، این انگیزه ها اثر معناداری بر مصرف غذای محلی دارند. بحث و نتیــجه گیری: با توجه به پایین بودن میزان مصرف غذاهای محلی، بالا بردن آگاهی مردم از طریق تبلیغات رسانه ای در مورد مزایای مصرف غذای محلی ضرورتی انکارناپذیر می باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله انگیزه ها، مصرف، غذاهای محلی

عنوان انگلیسی Investigating Local Foods Consumption Motivation in Ilam in 2013
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Considering that local foods in lights of their food value, raw material availability, freshness, free from chemical retentive materials and cheapness are considered as the best foods in different parts of the country. Foods are selected based on a set of motivations, thus, the aim of this study was to Investigating Local Foods Consumption and Motivations affecting local food consumption in Ilam. Material & methods: In a descriptive cross-sectional study 185 subject were chosen using cluster sampling. And by questionnaires were evaluated that questions about consumption whit reliability of 0.72, were made by the researcher and questions related to the motivation whit reliability 0.91, adjusted the questionnaire was Stpetoe et al, and its validity was confirmed by experts. Data were analyzed using correlation coefficient and logistic regression models with spss software. Findings: In this study, 2% of the sample stated that no local food consumption during the month and 57% stated that 2 to 3 times a month consume local food, in general amount consumption is extremely low. The results indicate that Motivations Healthk (p=0.001, r=0.238), Natural content(p=0.000, r=0.291), mood(p=0.001, r=0.023), convenience(p=0.001, r=0.239), Sensory appeal(p=0.012, r=0.186), price(0.000, r=0.353), familiarity(p=0.050, r=0.145) and Prestige(p=0.000,r=0.327) with consumption of local food has a significant positive relationship. Based on the results of the one variable regression analysis, these motivations have a significant effect on the consumption of local food. Discussion & Conclusion: According to low Consumption of local foods, since people have motivation certain in local foods consumption, raising public awareness through the media advertising about the benefits of eating local food is necessity undeniable.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Motivations, Consumption, Local food

نویسندگان مقاله مریم بسطامی پور | maryam bastamipour
ilam univeraity
دانشگاه ایلام
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ایلام (Ilam university)

اسفندیار محمدی | esfandyar mohamadi
ilam univeraity
دانشگاه ایلام
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ایلام (Ilam university)

یاسان پور اشرف | yasan pourashraf
ilam univeraity
دانشگاه ایلام
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ایلام (Ilam university)

کورش سایه میری | korosh sayehmiri
ilam university of medical sciences
مرکز تحقیقات پیشگیری از آسیب های روانی اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ایلام (Ilam university)


نشانی اینترنتی http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-474-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات