|
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام، جلد ۲۳، شماره ۴، صفحات ۲۰۲-۲۰۸
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی اثرات ضدباکتریایی عصاره الکلی گیاه چویر |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه:گیاه چویر بومی ایران و خاص منطقه غرب است. از دیرباز به صورت سنتی و با افزودن به مواد لبنی به خصوص روغن، با ایجاد طعم بسیار مطبوع از فاسد شدن آن جلوگیری کرده است. به همین جهت مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر ضدباکتریایی این گیاه بر چهار نوع باکتری پاتوژن انجام گرفت. مواد و روش ها: جهت بررسی فعالیت های ضد میکروبی، غلظت های مختلف عصاره mg/ml) 400، 200، 100، 50، 25 و 5/12) بر دو نوع باکتری گرم منفی(اشریشیاکلی وکلبسیلا اکسی توکا) و دو باکتری گرم مثبت(استافیلوکوکوس اروئوس و انتروکوکوس فکالیس) از روش دیسکدیفیوژن(انتشار در آگار) استفاده شد و MIC، MBC عصاره در مقایسه با آنتی بیوتیک های تتراسایکلین و جنتامایسین تعیین گردید. یافته های پژوهش: حساس ترین باکتری، اشریشیاکلی با داشتن بالاترین قطر هاله عدم رشد(1±23) و MIC، 25 میلی گرم بر میلی لیتر بود. عصاره اثرات مهارکنندگی بیشتری بر روی باکتری های گرم منفی نسبت به باکتری های گرم مثبت نشان داد. هم چنین با کاهش غلظت عصاره خاصیت ضدمیکروبی آن نیز کاهش پیدا کرد. بحث و نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد که عصاره چویر دارای خاصیت ضدباکتریایی مناسبی بوده و با توجه به بومی بودن این گیاه و اثرات درمانی آن، تحقیقات بیشتری در جهت شناسایی ویژگی های درمانی این گیاه توصیه می شود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
اثر ضدباکتریایی، گیاه چویر، دیسک دیفیوژن |
|
عنوان انگلیسی |
Antibacterial Activity of Alcoholic Extract of Ferulagoangolata |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: Ferulagoangulata plant is native to Iran and west regions. It has been used as a traditional medicine. It can prevent the food spoilage, by adding to dairy products, especially oil and provide savory pleasant flavor. Therefore, the aim of the present study was to examine the effects of this plant on four strains of pathogenic bacteria. Materials & methods: To investigate the antimicrobial activity, the test was used by methods, disk-diffusion at different concentrations of extract (12.5, 25, 50, 100, 200 and 400 mg/ml) on two types of gram-negative bacteria Escherichia coli and Klebsiellaoxitoca and two gram-positive bacteria Staphylococcus aureus and Entrococcusfaecalis. Antimicrobial activity of extracts was compared with tetracycline and gentamicin. Findings: The most sensitive bacteria, Escherichia coli with maximum inhibition zone diameter (23±1mm) and MIC, 25 mg/ml. Extract revealed greater inhibitory effects on gram-negative bacteria than Gram-positive bacteria. Antimicrobial activity is reduced by reducing the concentration of the extract. Discussion & Conclusion: The Ferulag-oangulata extract has an anti-bacterial property. Then native plantains effects are valuable for further research to identify therapeutic properties. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Antibacterial activity, Ferulago angulate, disk-diffusion |
|
نویسندگان مقاله |
آرام شریفی | aram sharifi faculty of paraveterinary science, bu-ali sina university دانشگاه بوعلی سینا همدان، دانشکده پیرادامپزشکی سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)
طیب سیفی | tayeb seifi faculty of paraveterinary science, bu-ali sina university دانشگاه بوعلی سینا همدان، دانشکده پیرادامپزشکی سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)
عبدالمجید محمدزاده | abdolmajid mohammadzadeh faculty of paraveterinary science, bu-ali sina university دانشگاه بوعلی سینا همدان، دانشکده پیرادامپزشکی سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)
سحر هامون نورد | sahar hammoun navard faculty of paraveterinary science, bu-ali sina university دانشگاه بوعدانشگاه بوعلی سینالی سینا همدان، دانشکده پیرادامپزشکی سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)
محمد رضا پژوهی الموتی | mohammad reza pajohi alamoti faculty of paraveterinary science, bu-ali sina university دانشگاه بوعلی سینا همدان، دانشکده پیرادامپزشکی سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2126-1&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
1 |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|