|
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام، جلد ۲۱، شماره ۶، صفحات ۳۳-۴۱
|
|
|
عنوان فارسی |
کیفیت زندگی و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان دختر |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه : سلامت دانشجویان به عنوان نسل جوان و به دلیل نقش مهمی که در آینده جامعه برعهده دارند، حائز اهمیت است. این مطالعه با هدف ارزیابی کیفیت زندگی دانشجویان دختر و بررسی عوامل مرتبط با آن طراحی شده است. روش کار : در این مطالعه مقطعی پرسشنامه های طرح شامل پرسشنامه دموگرافیک، کیفیت زندگی، بک و تکرر مواد غذایی برای ارزیابی وضعیت تغذیه توسط پرسشگران میان شرکت کنندگان توزیع و تکمیل گردید. در پایان کار داده های حاصل از پرسشنامه ها کدبندی و به نرم افزار SPSS وارد شدند و در نهایت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج : در مجموع 266 نفر از دانشجویان در رشته های مختلف در این مطالعه شرکت کردند. میانگین سنی افراد 4/2± 1/22 سال بود. نتایج نشان داد که به ترتیب 2/97% ، 8/37% و 2/60% از افراد کمتر از مقدار توصیه شده بر حسب هرم غذایی از سبزیجات، میوه و گروه گوشت ها استفاده می کردند. متوسط امتیاز کیفیت زندگی در حیطه های سلامت جسمانی، سلامت روان، روابط اجتماعی و سلامت محیط به ترتیب 7/1± 7/13، 5/2 ± 1/13، 7/2 ± 7/13و 4/2 ± 7/12 بود. در کلیه حیطه ها ارتباط معکوسی بین کیفیت زندگی و ابتلا به افسردگی وجود داشت (05/0>P). نتیجه گیری: با توجه به ارتباط بین سلامت روان و کیفیت زندگی، استراتژی های مناسب جهت بهبود کیفیت زندگی دانشجویان ضروری می باشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
کیفیت زندگی، افسردگی، وضعیت تغذیه، دانشجویان |
|
عنوان انگلیسی |
Effective Factors on The Quality of Life in Female Students of Kermanshah University of Medical Sciences |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: Health Students as young generation and because they are responsible an important role in future society, is important. This study is designed with the aim of assessing the quality of life and related factors on girl Students. Methods: In this cross sectional study, questionnaires included Demographic questionnaire, Quality of life, Beck and Food Frequency Questionnaire for assessment nutritional status among the participants were distributed and completed. The data from the questionnaire were encoded and entered into SPSS software and finally, were analyzed. Results: In Total 266 students from different course fields participated in this study. Mean age were 22.1± 2.4. Result showed that 97.2%, 37.8% and 60.2% (respectively) of persons were used less than the amount recommended based on food pyramid of vegetables, fruit and meat. Average score of quality of life in Physical health, Mental health, Social relationships and environmental health domains were 13.7± 1.7, 13.07± 2.5, 13.7± 2.7 and 12.7± 2.4 respectively. In all domains there was inverse relationship between quality of life and suffering from depression (P< 0.05). Conclusion: According to relationship between mental health and quality of life are essential appropriate strategies to improve students’ quality of life. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
quality of life, depression, nutrition status, students |
|
نویسندگان مقاله |
یحیی پاسدار | y pasdar
ندا ایزدی | n eizadi
رویا صفری | r safari
|
|
نشانی اینترنتی |
http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-240-31&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
بهداشت عمومی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|