|
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام، جلد ۲۱، شماره ۶، صفحات ۴۲-۴۹
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی عوامل خطر شیوع وبا در کاشان |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: وبا بیماری باکتریایی حاد روده ای است که نشانه های آن ناگهانی و با مدفوع روان، آبکی، بدون درد و استفراغ گاه به گاه شروع می شود. عامل ایجاد کننده بیماری نوعی باسیل گرم منفی بنام ویبریوکلرا(vibrio cholera) می باشد. این میکروب در طول تاریخ همه گیری هایی را باعث شده است و هم چنان یک مشکل بهداشتی عمده ملی در افریقا، آسیا و آمریکای لاتین می باشد. مطالعه حاضر به منظور تعیین ارتباط عوامل خطر بیماری وبا با بروز اپیدمی در شهرستان کاشان طراحی و اجرا گردیده است. مواد و روش ها: در این مطالعه مورد شاهدی مبتنی بر جامعه 44 بیمار مبتلا به بیماری وبا به عنوان مورد و 44 نفر سالم از نظر وبا در شهرستان کاشان در سال 1384 به عنوان شاهد بررسی شدند. تایید تشخیص بر اساس برنامه کشوری مبارزه با وبا و به وسیله آزمایش مدفوع در دو گروه بود. عوامل خطر وبا به وسیله مصاحبه بررسی گردید. داده ها پس از جمع آوری وارد کامپیوتر شده و به وسیله نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای تعیین ارتباط متغیرها از رگرسیون لجستیک استفاده شد. سطح معنی داری P< 0.05 در نظر گرفته شد. یافته های پژوهش: آنالیز داد ها نشان داد بیماری وبا در افراد مورد مطالعه با شغل، منبع آب آشامیدنی، سابقه مصرف سبزیجات و هویج از نظر آماری ارتباط معناداری داشته است. پس از حذف اثر متغیرهای مخدوش کننده با استفاده از مدل رگرسیون لجستیک مشاهده شد که ابتلا به بیماری وبا با مصرف سبزیجات(OR=22.93)، آب هویج(OR=5.32) و یخ قالبی(OR=5.00) رابطه آماری خود را حفظ کرده است. بحث و نتیجه گیری: جهت مشخص کردن تعیین کننده های یک اپیدمی و فراهم آمدن اطلاعات لازم برای تصمیم گیری به موقع، انجام مطالعات سریع و کم هزینه ای از قبیل مطالعه موردی شاهدی یا مقطعی توصیه می شود. با انجام این مطالعه اطلاعات مناسبی در زمینه عوامل خطر بیماری در اپیدمی سپری شده، در اختیار مقامات بهداشتی منطقه قرار گرفت که نقش حیاتی در کنترل اپیدمی های احتمالی آینده ایفا می نماید |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
وبا، التور، اپیدمی، عوامل خطر |
|
عنوان انگلیسی |
Evaluation the Risk Factors of Cholera Outbreak in Kashan |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: Cholera is an acute intestinal bacterial disease that initiates with watery diarrhea and vomiting. The cause of infection is a gram negative bacillus named Vibrio cholera. Cholera has been caused terrible outbreaks of diarrheal disease in the world and is a major problem in Africa, Asia and South America. This study aimed to determine the relationships between cholera risk factors and its outbreak in kashan. Materials & Method: In this population based case-control study, 44 cholera cases and 44 healthy controls among the population of kashan city were studied. Disease confirmation was based on the national program of disease control and stool examining. Cholera risk factors were assessed by interviewing. Data were analyzed using SPSS software. Logistic regression was used to determine the relationship between variables and disease. The significance level was set at 0.05. Findings: Analysis of data showed that cholera was associated with job, source of drinking water, consumption of vegetables and carrot juice. After adjustment for confounding factors using logistic regression analysis, the relationship was statistically remained significant for vegetable consumption (OR=22.93), carrot juice (OR=5.32) and ice pellets (OR=5). Discussion & Conclusion: To determine the risk factors associated with an outbreak and providing necessary information for decision making, case control or cross sectional studies were recommended. This study provided information on the cholera outbreak and its risk factors which have a vital role for controlling of future outbreaks. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
cholera, eltor, outbreak, risk factors |
|
نویسندگان مقاله |
حمیدرضا گیلاسی | h gilasi
علی مرادی | a moradi
محبوبه حیدریان | m haidarian
رضا رزاقی | r razaghi
ذبیح اله قارلی پور | z gharlipour
اصغر اشرفی حافظ | ش ashrafi hafez
|
|
نشانی اینترنتی |
http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-240-33&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
بهداشت محیط |
نوع مقاله منتشر شده |
کاربردی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|