مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام، جلد ۲۱، شماره ۳، صفحات ۱۰۹-۱۱۷

عنوان فارسی بررسی وضعیت تغذیه دانشجویان ساکن در خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: بررسی وضعیت تغذیه در گروه های جمعیتی یک ابزار و معیار کاربردی در ارزیابی سلامت فرد و جامعه است، هدف از این مطالعه بررسی وضعیت تغذیه دانشجویان ساکن در خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از نظر دریافت گروه های غذایی می باشد. مواد و روش ها: این پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی بود که روی 658 دانشجوی ساکن در خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به روش نمونه گیری خوشه ای انجام شد. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه استفاده گردید. در نهایت داده ها به وسیله نرم افزار آماری SPSS vol.16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته های پژوهش: میانگین سنی دختران 82/21 سال و پسران 76/22 سال بود. مصرف گروه های غلات(P=0.03)، گوشت و جانشین های آن(P=0.000)، میوه ها(P=0.003)، سبزی ها(P=0.000) و سایر مواد غذایی(P=0.000) در دانشجویان دختر در مقایسه با پسران به طور معنی داری بیشتر بود. بحث و نتیجه گیری: نتایج پژوهش نشان می دهد که دانشجویان از عملکرد مطلوبی درخصوص تغذیه برخوردار می باشند. توجه بیشتر مسؤلان به این موضوع و انجام اقدامات لازم در راستای آموزش افراد در این زمینه در جهت حفظ و تداوم این امر ضروری به نظر می رسد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله وضعیت تغذیه، گروه های غذایی، سلامت، دانشجویان

عنوان انگلیسی Evaluating the Nutritional Status of Dormitory Resident Students in Shahid Beheshti University of Medical Science
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Nutritional assessment is an important method in public health for mea-suring health status of people in commun-ity. In this study, nutritional status of stude-nts residing in the dormitories of Shahid Beheshti University of Medical Science re-garding food groups’ intake were determ-ined. Materials & Methods: In this descriptive analytical survey, 658 students residing in the dormitories of Shahid Beheshti Univer-sity of Medical Science were selected by clustering sampling method. Data were col-lected using a questionnaire and analyzed by the statistical software, SPSS version 16. Findings: Mean age of participants was 21.82 years for female and 22.76 years for male. Consumption of cereals (P=0.03), meat and its substitutes (P=0.000), fruits (P=0.003), vegetables (P=0.000) and other foods (P=0.000) was significantly more in female students compared to males. Discussion & Conclusion: Results of the research indicated that the students had optimal practice towards nutrition. Thus, more attention is necessary to be paid by authorities to this specific topic and some measures are essential in training students in order to maintain and continue optimal nutritional status.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله nutritional status, food groups, Health, students

نویسندگان مقاله مونا زمانیان عضدی | m zamanian azodi


علی رمضانخانی | a ramazankhani


الهه توسلی | e tavasoli


ذبیح اله قارلی پور | z gharli poor


مسعود مطلبی | m motalebi


اکبر بابایی | a babaee


مهنوش رییسی | m raeeisi


علی خورشیدی | a khorshidi



نشانی اینترنتی http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-220-138&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بهداشت عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات