|
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام، جلد ۲۰، شماره ۵، صفحات ۱۸-۲۳
|
|
|
عنوان فارسی |
ارزیابی خطر ابتلا به اختلالات اسکلتی –عضلانی به روش QEC در کارگران سالن غذاخوری دانشگاه علوم پزشکی تهران |
|
چکیده فارسی مقاله |
چکیده زمینه: اختلالات اسکلتی –عضلانی یکی از عوامل شایع آسیب های شغلی و ناتوانی در کشورهای صنعتی و کشورهای درحال توسعه است. این موضوع باعث شده که امروزه در دنیا تحقیقات زیادی در زمینه این اختلالات و شیوه های ارزیابی خطر ابتلا به آنها انجام شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی ومطالعه اختلالات اسکلتی –عضلانی و عوامل موثر بر آن در کارگران سالن غذاخوری دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده است. نتایج بدست آمده می تواند در ارایه راه های پیشگیری از آسیب های یادشده مورد استفاده قرار گیرد و به تامین سلامت نیروی کار کمک کند. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی –تحلیلی تمام بخش های سالن غذاخوری دانشگاه به عنوان نمونه انتخاب شده و در مجموع 21 نفر در این مطالعه شرکت کردند. میزان شیوع اختلالات اسکلتی– عضلانی با استفاده از Body ness مورد مطالعه قرارگرفت. به منظور ارزیابی خطر ابتلا به اختلالات اسکلتی –عضلانی از روشQEC استفاده شد. برای این منظور در هر ایستگاه کاری ازکلیه کارگران عکس گرفته شد. یافته های پژوهش: 41/72 درصد افراد مورد مطالعه اظهار کردند که در طی 12 ماه گذشته حداقل در یک ناحیه از بدن دچار اختلالات اسکلتی – عضلانی بوده اند. بیشترین اختلالات در ناحیه کمر 2/48 درصد، گردن 4/34 درصد و پشت 26 درصد گزارش شده است. نتایج مشخص ساختند که QEC روشی است که می تواند برای تعیین ریسک خطر ابتلا به اختلالات اسکلتی –عضلانی به خوبی مورد استفاده قرار گرفته و نتایج قابل اعتمادی را به دست دهد. بحث و نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که میزان شیوع اختلالات اسکلتی –عضلانی ناشی از کار در بین کارگران سالن غذاخوری دانشگاه علوم پزشکی تهران بالاست. بر اساس نتایج بدست آمده عمده ترین مشکل ارگونومیک در واحدهای مورد مطالعه، پوسچر نامناسب، بلندکردن و حمل دستی بار، خمش و پیچش کمر می باشد. بر این مبنا انجام اقدامات اصلاحی جهت بهبود شرایط کار ضروری است. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
پوسچر، اختلالات اسکلتی – عضلانی، روشQEC |
|
عنوان انگلیسی |
Ergonomic evaluation of musculoskeletal disorders among kitchen workers by QEC technique in the Tehran University of Medical Sciences |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Abstract Introduction: Musculoskeletal disorders (MSDs) represent one of the leading causes of occupational injury and disability in the developed and developing countries. For this reason, many researchers have been conducted on MSDs and risk factor evaluation techniques. Current study was conducted among workers of a kitchen Iran university of medical sciences with the objective of determination of WMSDs prevalence. The results of this study can used in order to develop WMSDs preventive strategies in the work place and improve worker’s health status. Materials &Methods: in this descriptive cross-sectional study, all university's kitchen members were studied. Totally, 21 workers participated. Body ness Questionnaire was used to study prevalence of WMSDs and QEC technique was applied to evaluate physical exposure to the risk factors. Picturing technique was used to collect required data from each worker and each workstation. All of the 21 workers were photographed. Findings: 72.4% of the workers suffered from some kind of symptoms during 12 months. The highest prevalence was reported in lower back (48.2%), neck (34.4%) and upper back (26%).Furthermore, based on the results, QEC was found to be an appropriate and reliable technique for evaluating level of exposure to WMSDs risk factors. Discussion &Conclusion: This study shows that WMSDs occurred at a high rate in the studied population. Major ergonomic problems were found to awkward postures, manual material handling and back rotation and bending .It is necessary to do some implementation of interventional and corrective measures in order to reduce the risk of WMSDs. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
ساجده کهن سال | sajede kohan sal
علیرضا کوهپایی | alireza kohpaei
ذبیح اله قارلی پور قرقانی | zabiholah gharli por gharghani
پیمانه حبیبی | peymane habibi
منصور ضیایی | mansoor zeyaei
حمیدرضا گیلاسی | h gilasi
رشید حیدری مقدم | r haidari moghadam
فرهاد فراستی | f ferasati
|
|
نشانی اینترنتی |
http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-220-71&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
میکروب شناسی پزشکی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|