|
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام، جلد ۲۰، شماره ۴، صفحات ۷۹-۸۷
|
|
|
عنوان فارسی |
مقایسه اثر عصاره میگو (Fenneropenaeus indicus) گلی بنکلامید و وانادیوم بر دیابت تجربی در موش صحرایی |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: مطالعه حـــاضر به منظور مقایسه اثر عصاره میگو، گلـــی بنکلامید و وانادیوم بر روی تغییرات قندخون رت های دیابتی انجام گرفت. مواد و روش ها: دیابت به وسیله استرپتوزوسین در شش گروه موش صحرایی(رت) نر(در هر گروه 7 سر) ایجاد شد. گروه اول به عنوان گروه شاهد در شرایط یکسان با سایر گروه ها نگهداری شد. گروه دوم گلـــی بنـــکلامید (mg/kg 10)، گروه سوم وانادیوم(mg/kg 10)، گروه چهارم عصاره میگو به صورت خوراکی(mg/kg 500) و گروه پنجم عصاره میگو به صورت تزریقی(mg/kg 200) را در روز هشتم بعد از تزریق استرپتوزوسین(mg/kg 60) و پس از آن به صورت یک روز در میان تا روز 18 دریافت کردند. گروه ششم از روز اول تا روز 18 عصاره را به صورت تزریقی(mg/kg 200) دریافت کرد. قندخون در روز هشتم قبل از تجویز داروها و سپس 1، 3 و 24 ساعت بعد و در روز پانزدهم اندازه گیری شد و هموگلوبین گلیکوزیله در روز هجدهم اندازه گیری شد. یافته های پژوهش: نتایج نشان داد که عصاره میگو به طور معنی داری توانست اثر پیشگیری کنندگی بر روی شدت دیابت داشته باشد و مانع افزایش قندخون در مقایسه با گروه های دیگر گردد، در حالی که هموگلوبین گلیکوزیله را افزایش داد. عصاره خوراکی در یــک و 24 ساعت بعد از تجویز، قندخون را به طور معنی داری کاهش داد. در حالی که گلی بنکلامید و وانادیوم تاثیر معنی داری بر روی قندخون نداشتند. بحث و نتیجه گیری: این بررسی نشان می دهد که میگو می تواند اثر حمایتی بر کاهش شدت دیابت داشته باشد، با این حال انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه ضروری است. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
دیابت، وانادیوم، گلی بنکلامید، عصاره میگو، موش صحرایی |
|
عنوان انگلیسی |
Extract on Exprimental Diabetes in Rats Evaluation Effect of Shrimp(Fenneropenaeus Indicus) |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: The present study was conducted to compare the effects of shrimp extract, glibenclamide and vanadium on blood glucose fluctuations in diabetic rats. Materials & Methods: Diabetes was induced by streptozotocin in six groups of male rats (each group contain 7 rats). The group 1 was kept as control group at similar conditions to other groups. Glibenclamide (10mg/kg), vanadium (10mg/kg), shrimp extract (orally -500mg/kg) and shrimp extract (intraperitoneally-200mg/kg) was administrated in group 2 to 5 respectively on 8th day after streptozotocin injection. The drugs were administrated every 2 days from day 8 to 18 after streptozotocin injection. The group 6 received extract (intraperitoneally-200mg/kg) from day 1 to 18 daily. The blood glucose was measured before drugs administration and 1, 3 and 24 hours after that and at 15th day of study. Serum glycosilated hemoglobin was measured at 18th day. Findings: The results shown that the shrimp extract had significantly prophylactic effect on severity of diabetes and prevented blood glucose elevation in comparison to other groups. However, prophylactically admin-istration of extract increased serum glyc-osilated hemoglobin level. The orally adm-inistration extract decreased blood glucose 1 and 24 hours later. However, glibencla-mide and vanadium did not affect the blood glucose level significantly. Discussion & Conclusion: The present study showed the shrimp extract may have protective effect on severity of diabetes but it is needed more detailed researches |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
diabetes, vanadium, glibencl-amide, shrimp extract, rat |
|
نویسندگان مقاله |
حسین نجف زاده ورزی | h najafzadeh varzi
سیدرضا فاطمی | sr fatemi
ناهید گوهری | n gohari
|
|
نشانی اینترنتی |
http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-220-47&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
فیزیولوژی جانوری |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|