مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام، جلد ۲۰، شماره ۱، صفحات ۱-۷

عنوان فارسی تشخیص سریع مولکولی سالمونلا تیفی به روش PCR با استفاده از ژن invA در نمونه های مواد غذائی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: به دلیل این که سالمونلا تیفی یک پاتوژن روده ای مهم و آلوده کننده آب و غذا می باشد، تشخیص سریع و دقیق آن در آب و مواد غذائی بسیار حائز اهمیت است. امروزه تشخیص سریع باکتری های بیماری زا با تکنیک های نوین در مواد غذایی از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف از انجام این مطالعه جداسازی سالمونلا تیفی در مواد غذایی آلوده با روش PCR با استفاده از ژن invA بوده است. مواد و روش ها: بعد از استخراج DNA با دو روش استاندارد، ابتدا روش مولکولی PCR توسط پرایمرهای اختصاصی ژن invA بر روی هر یک از سوش های باکتریایی استاندارد تنظیم گردید. سپس با استفاده از روش PCR، باکتری مورد نظر در نمونه های غذایی آلوده جداسازی گردید. یافته های پژوهش: نتایج این مطالعه نشان داد که ژن invA منــــاسب ترین توالی بـــرای جداسازی سالمونلا تیفی در مواد غذائی آلوده می‌باشد. هم چنین روش PCR طراحی شده در این مطالعه برای جداسازی سریع باکتری بیماری زای سالمونلا تیفی در نمونه های غذایی آلوده، دارای حساسیت(با کپی نامیر قابل جداسازی 108×89/1) و اختصاصیت بالا می باشد. بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که روش مولکولی PCR بهینه شده در این مطالعه روشی مناسب جهت تشخیص سریع باکتری بیماری زای سالمونلا تیفی در نمونه های غذایی آلوده بوده و می تواند به عنوان جایگرینی مناسب برای روش های رایج و مرسوم فعلی به کار گرفته شود
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سالمونلا تیفی، تشخیص مولکولی، PCR، مواد غذائی

عنوان انگلیسی Molecular Detection of Salmonella typhi in FoodSamples by PCR Using invA Gene
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Salmonella typhi is an important enteric pathogen that can be transmited via food and water. So, careful and rapid identification of this organism is very important. Today, new techniques in rapid diagnosis of pathogenic bacteria in food are important. The purpose of this study was ِmolecular detection of S. typhi in food samples by PCR using invA gene. Materials & Methods: After extraction of genomic DNA by two standard methods, molecular method of PCR by specific primer of invA gene on any of the standard strains of bacteria was set. Then, using the PCR method, S. typhi was detected in samples of contaminated food. Findings: The results showed that invA gene is the suitable sequence for detection of S. typhi in contaminated foods. Also, designed PCR method in this study is a method with high sensitive (detectable copy number is 1.89×108) and specificity for rapid detection of S. typhi in contaminated food. Discussion & Conclusion: The results of this study shows that PCR method is safe, fast and sensitive for rapid detection and identification of bacteria in contaminated foods and can be an appropriate substitute method for the current and conventional methods.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Salmonella typhi, molecular detection, PCR, food

نویسندگان مقاله علی احمدی | a ahmadi
دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (Baqiyatallah university of medical sciences)

مهدی قربانعلی زادگان | m ghorbanali zadegan
دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (Baqiyatallah university of medical sciences)

علی نجفی | a najafi
دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (Baqiyatallah university of medical sciences)

حمیدرضا توکلی | hr tavakoli
دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (Baqiyatallah university of medical sciences)

رضا میرنژاد |
دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (Baqiyatallah university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-220-24&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات