مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام، جلد ۲۴، شماره ۵، صفحات ۱-۷

عنوان فارسی اثر عصاره هیدروالکلی گیاهان اسپند و دارفلفل بر میزان پروفایل های لیپیدی خون در موش نر نژاد NMRI
چکیده فارسی مقاله مقدمه: بیماری ‌های قلبی- عروقی از جمله آترواسکلروز طی سال های اخیر افزایش یافته است. این بیماری‌ ها با افزایش سطح لیپوپروتئین با دانسیته پایین(LDL) مرتبط می ‌باشند. گیاهان اسپند و دارفلفل به عنوان کاهنده چربی های خون در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرند، در این راستا مطالعه حاضر بر آن بود که اثر عصاره‌ اتانولی گیاهان اسپند و دارفلفل را بر میزان کلسترول، تری گلیسرید، LDL، HDL و VLDL خون مورد بررسی قرار دهد. مواد و روش ‌ها: در این تحقیق موش های کوچک نر نژاد NMRI به یک گروه کنترل و سه گروه مورد آزمایش تقسیم شدند. گروه اول عصاره هیدروالکلی گیاه اسپند با غلظت 200 میلی‌گرم/لیتر(حدود mg/kg40)، گروه دوم عصاره هیدروالکلی گیاه دارفلفل با غلظت 200 میلی‌گرم/لیتر(حدود mg/kg40) و گروه سوم ترکیب این دو عصاره را با همین غلظت(حدود mg/kg40) روزانه به صورت محلول در آب آشامیدنی دریافت کردند. دوره تیمار 30 روز بود. جهت سنجش فاکتورها در سرم از روش کالریمتری استفاده و داده ‌ها توسط آنالیز واریانس یک طرفه و تست توکی تجزیه و تحلیل شدند یافته های پژوهش: با توجه به داده ها، کاهش معنی داری(P< 0.05) در سطح کلسترول وLDL در هر سه گروه دریافت کننده عصاره گیاهان اسپند، دارفلفل و ترکیب هر دو نسبت به گروه کنترل مشاهده شد. هم چنین ترکیب هر دو عصاره باعث کاهش LDL نسبت به عصاره هر یک از این گیاهان به تنهایی شدند ولی در میزانHDL ، تری گلیسرید و VLDL محاسبه شده اختلاف معنی داری مشاهده نگردید. بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به کاهش میزان کلسترول و LDL سرم پس از کاربرد عصاره گیاهان اسپند و دارفلفل در این تحقیق، این ترکیبات می توانند به عنوان ترکیبات کاهنده کلسترول و LDL پیشنهاد شوند. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسپند، دارفلفل، کلسترول،HDL ، LDL

عنوان انگلیسی The Effects of Hydroalcholic Extracts of Peganumharmala and Piper Longum on Blood Lipids Profile in Male NMRI Mice
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: In recent years, coronary-heart diseases including atherosclerosis have been a large outbreak. These diseases are associated with increasing low density lipoprotein (LDL). Since Peganumharmala and Piper longum plants are used as decreasing the blood lipid profiles in traditional medicine. So, in the present study the effect of ethanolic extracts of Peganumharmala and Piper longumwere was considered on the cholesterol, triglyceride, LDL, HDL, VLDL in mice blood. Materials & methods: In this study, male NMRI mice were divided into a control group, and three experimental groups. The first treatment group perceived the extract of Peganumharmala with 200 mg/lit concentration(40mg/kg approximately)daily. The second group perceived the extract of Piper longum with 200 mg/lit concentration in drinking water(40mg/kg approximately) daily and the third group perceived daily the combination of both extracts with 200 mg/lit concentration in drinking water (40mg/kg approximately). Treatment period was 30 days. The factors in the serum were measured via Colorimetric method. The obtained data were analyzed by SPSS software (ANOVA and Tukey tests). Findings: According to data, a significant decreasing (p< 0.05) in cholesterol and LDL levels in each of three groups comparing to the control group were observed. Also, the combination of two extract caused the decreasing LDL level toward the extract of each of these plants loneliness, but no significant differences in the level of HDL, triglyceride and calculated VLDL were observed. Discussion & conclusions: Due to the decreasing of the rate of cholesterol and LDL of the serum in this research, Peganumharmala and Piper longum plants have been probably decreasing LDL and cholesterol.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Peganumharmala, Piper longum, HDL, LDL, Cholesterol

نویسندگان مقاله طیبه بهرامی |
dept of animal sciences, faculty of biological sciences, kharazmi university, tehran, iran
تهران – خیابان شهید مفتح نرسیده به انقلاب – پلاک 49 – دانشگاه خوارزمی- دانشکده علوم زیستی- کدپستی 14911-15719
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه خوارزمی (Kharazami university)

نامدار یوسف وند |
dept of biology, faculty of science, razi university, kermanshah, iran
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه خوارزمی (Kharazami university)

دلارام اسلیمی اصفهانی | eslimi esfahani
dept of animal sciences, faculty of biological sciences, kharazmi university, tehran, iran
تهران – خیابان شهید مفتح نرسیده به انقلاب – پلاک 49 – دانشگاه خوارزمی- دانشکده علوم زیستی- کدپستی 14911-15719
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه رازی (Razi university)

شهربانو عریان |
dept of animal sciences, faculty of biological sciences, kharazmi university, tehran, iran
تهران – خیابان شهید مفتح نرسیده به انقلاب – پلاک 49 – دانشگاه خوارزمی- دانشکده علوم زیستی- کدپستی 14911-15719
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه خوارزمی (Kharazami university)


نشانی اینترنتی http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2226-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/48/article-48-279067.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده physiology|
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات