Plant Biotechnology Persa، جلد ۷، شماره ۲، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی A Review of the Therapeutic, Health, and Nutritional Effects of Chamomile
چکیده انگلیسی مقاله Chamomile is a medicinal plant widely recognized for its therapeutic, medicinal, health, and nutritional benefits. The essential oils and extracts of this plant contain chemical compounds such as chamazulene, alpha-bisabolol, and flavonoids, which play a crucial role in delivering these effects. Chamomile exhibits a variety of medicinal properties, including anti-inflammatory, pain-relieving, calming, anti-anxiety, digestive-enhancing, antimicrobial, antifungal, immune-boosting, anticancer, and skin and hair care effects. Additionally, it is commonly used in nutrition as an herbal tea or infusion. To fully harness the benefits of chamomile, further research and scientifically guided use are essential.
 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Plant, Chamomile, Medicinal effects, Traditional medicine, Remedy

نویسندگان مقاله | Abdel Mohsen Mohamed Hammam
Professor of Veterinary Sciences, National Research Centre, Egypt



نشانی اینترنتی http://pbp.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-423-6&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات