|
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام، جلد ۲۴، شماره ۲، صفحات ۷۲-۷۹
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی آنغوزه، زنیان و نعناع فلفلی بر باکتری های استاندارد استافیلوکوکوس اورئوس حساس و مقاوم به متیسیلین، اشریشیاکلی O۱۵۷H۷ و سالمونلا تیفیموریوم |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: افزایش مقاومت دارویی علیه آنتی بیوتیک ها در اکثر باکتری ها منجر به توسعه ترکیب های ضد میکروبی طبیعی شده است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر ضد باکتریایی عصاره های هیدروالکلی آنغوزه، زنیان و نعناع فلفلی برسویه های بیماریزای استاندارد می باشد. مواد و روش ها: عصاره گیری از گیاهان فوق به روش خیساندن انجام شد. جهت بررسی اثر عصاره هیدروالکلی گیاهان فوق بر روی باکتری های استاندارد استافیلوکوکوس اورئوس حساس و مقاوم به متی سیلین، اشریشیاکلی O157H7و سالمونلا تیفی موریوم، از روش های رقیق سازی در چاهک، دیسک دیفیوژن و میکرودایلوشن استفاده گردید. یافته های پژوهش: حداقل غلظت بازدارندگی رشد عصاره های آنغوزه، زنیان و نعناع فلفلی بر استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین به ترتیب 25، 50 و 25/3 میلی گرم بر میلی لیتر و بر استافیلوکوکوس اورئوس حساس به متی سیلین به ترتیب 25، 25 و 25/3 میلی گرم بر میلی لیتر تعیین شد. حداقل غلظت بازدارندگی رشد عصاره های زنیان و نعناع فلفلی بر اشریشیاکلی O157H7 به ترتیب 50 و 25 میلی گرم بر میلی لیتر اندازه گیری شد در حالی که عصاره آنغوزه هیچ گونه تاثیری بر روی رشد این باکتری نداشت. هم چنین حداقل غلظت بازدارندگی عصاره نعناع فلفلی بر سالمونلا تیفی موریوم 5/12 میلی گرم بر میلی لیتر می باشد. بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده و در مقایسه با کنترل مثبت استفاده از اسانس ها و عصاره های این گیاهان جهت کنترل رشد باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس حساس و مقاوم به متی سیلین، اشریشیاکلی O157H7 و سالمونلا تیفی موریوم پیشنهاد می شود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Evaluation the Effect of Anti bacterial of Ferula assa-foetida L, Carum copticum, Mentha piperita L Hydroalcoholic Extract on Standard Sensitive and Methicillin- Resistant Staphylococcus aureus, Escherichia coli O157H7 and Salmonella typhimurium |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: Increasing drug resistance against different antibiotics in most bacteria the cause is increased interest in the development of natural antimicrobial compound. The aim of this study was to evaluate the antibacterial effect of ethanol extracts of Ferula assafoetida, Carum copticum and Mentha piperita strains on standard pathogenic bacteria. Materials & methods: Plant extract was performed by maceration method. Well diffusion, disk diffusion and microdilution method was used to determining the minimum inhibitory concentration (MIC) each of the extracts against four species of bacteria, including methicillin-susceptible and methicillin-resistant Staphylococcus aureus, Escherichia coli O157: H7 and salmonella typhimurium. Finding: The minimum inhibitory concentrations of Ferula assa foetida, Carum copticum and Mentha piperita extract for methicillin-resistant Staphylococcus aureus was 50, 25, 3.25 mg/ml respectively and for methicillin- susceptible Staphylococcus aureus was 25, 25, 3.25 mg/ml. The minimum inhibitory concentration of Carum copticum and peppermint on E.coli O157:H7 was 50, 25 mg/ml while ferula assa foetida had no effect. The minimum inhibitory concentration of Mentha piperita on Salmonella typhimurium was 12.5 mg/ml. Discussion & Conclusions: Therefore, according to the results, natural compounds such as essential oils and plant extracts recommended to Control disease. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
آسیه امیری | assieh amiri -- دانشگاه علوم پزشکی یزد
نجمه جمعه پور | najmeh jomehpour -- دانشگاه علوم پزشکی یزد سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2084-1&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/48/article-48-447748.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
1 |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|