مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام، جلد ۲۳، شماره ۵، صفحات ۹-۱۶

عنوان فارسی بررسی اثر عصاره هسته انار بر استرس اکسیداتیو ناشی از ایسکمی/هیپوپرفیوژن در بافت هیپوکامپ موش
چکیده فارسی مقاله مقدمه: رادیکال های آزاد در ایجاد و تشدید بیماری های عصبی نقش دارند و آنتی اکسیدان ها نقش محافظتی دارند. در این مطالعه اثر تجویز خوراکی عصاره هسته انار(PGSE) بر میزان پراکسیداسیون لیپیدی و اندازه گیری میزان گروه های تیول(-SH) در مدل حیوانی ایسکمی هیپوپرفیوژن مزمن مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها: موش ها به صورت تصادفی به سه گروه کنترل، گروه ایسکمی وگروه ایسکمی دریافت کننده عصاره هسته انار تقسیم شدند. برای ایجاد ایسکمی در موش صحرایی، شریان های کاروتید عمومی به وسیله بخیه پوستی با دو گره محکم در رگ(بالا و پایین) مسدود و سپس شریان ها به طور کامل از وسط قطع گردیدند. سپس مغز موش ها جهت ارزیابی میزان پراکسیداسیون لیپیدی و اندازه گیری میزان گروه های تیول(-SH) استخراج شدند. یافته های پژوهش: نتایج ما نشان داد که میزان مالون دی آلدئید و تیول در گروه ایسکمی نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری(P< 0.001) داشته است و میزان مالون دی آلدئید و تیول در گروه ایسکمی دریافت کننده عصاره هسته انار نسبت به گروه ایسکمی کاهش معنی داری(P< 0.001) و (P< 0.001) به ترتیب داشت. بحث و نتیجه گیری: عصاره هسته انار احتمالاً با خاصیت آنتی اکسیدانی قوی توانسته اثرات ایسکمی از جمله تولید رادیکال های آزاد را بهبود ببخشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Pomegranate Seed Extract (PGSE) on Oxidative Stress duo to Ischemia/Hypoperfusion in Male Rat Hippocampus
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Free radicals are involved in the development and exacerbation of neurological diseases and antioxidants play a protective role. In this study the effect of oral administration of pomegranate seed extract (PGSE) was investigated on assess the rate of lipid peroxidation and measuring the rate of thiol groups (-SH) in an animal model of chronic ischemic hypoperfusion. Material & methods: The rats were randomly divided into three groups: control group, ischemia group and ischemia group receiving the pomegranate seed extract. For ischemia in the rat, general carotid arteries blocked by means of skin suture with two tight knot around the vessel (top and bottom) and then arteries were completely intersect. Then the rats' brains were extracted to assess the rate of lipid peroxidation and measuring the rate of thiol groups (-SH). Findings: Our results showed that malondialdehyde and thiol in ischemia group has significantly increased (p< 0.001) than in control group and rate of malondialdehyde and thiol in ischemia group receiving the extract of pomegranate seed has significantly decreased, respectively (p< 0.001) and (p< 0.001), than in ischemia group. Discussion & Conclusion: Pomegranate seed extract possibly with powerful antioxidant properties, can improve the effect of ischemia such as production of free radicals. .
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله خدیجه قاسمزاده دهکردی | khadigeh ghasemzade dehkordi
department of biochemistry
دانشگاه آزاد اسلامی سنندج

مریم رفیعی راد | maryam rafieirad
department of biology
دانشگاه آزاد اسلامی ایذه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی سنندج (Islamic azad university of sanandaj)


نشانی اینترنتی http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1856-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/48/article-48-22956.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات