مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام، جلد ۲۲، شماره ۷، صفحات ۶۷-۷۴

عنوان فارسی تعیین تاثیر عصاره متانولی مصطکی بر میزان رشد باکتری های استافیلوکوک اورئوس، استرپتوکوک موتانس،استرپتوکوک سنگوئیس و پسودوموناس آئروژینوزا
چکیده فارسی مقاله مقدمه: گونه های متفاوتی از باکتری ها دربخش های مختلف حفره دهان وجود دارند که سبب بروز پوسیدگی دندان و بیماری های پریودنتال می شوند. گیاه مصطکی در طب سنتی ایران برای مشکلات لثه، تسکین دندان درد و خوشبو کردن دهان استفاده شده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثرضد باکتری گیاه مصطکی برروی باکتری های استافیلوکوک اورئوس، استرپتوکوک موتانس،استرپتوکوک سنگوئیس و پسودوموناس آئروژینوزااست. مواد و روش ها: عصاره متانولی گیاه مصطکی در غلظت های 100تا 1000میلیگرم/میلی لیتر بر روی باکتریهای استافیلوکوک اورئوس، استرپتوکوک موتانس،استرپتوکوک سنگوئیسوپسودوموناس آئروژینوزا تاثیر داده شد. روش های چاهک گذاری و انتشار دیسک برای بررسی اثر ضد باکتری مصطکی به کار رفتند. کمترین غلظتی که سبب ممانعت از رشد باکتری می شود وحداقل غلظت کشندگی باکتری تعیین گردید. یافته های پژوهش: استرپتوکوک موتانس و پسودوموناس آئروژینوزا به مصطکی حساس نبودند. استافیلوکوک اورئوس و استرپتوکوک سنگوئیس در رقت های50، 100 و 1000 میلی گرم/میلی لیترحساسیت نشان دادند.در روش دیسک هاله عدم رشد فقط در غلظت 100 میلی گرم/میلی لیتر در محیط کشت استرپتوکوک سنگوئیس ایجاد شده بود. قطر هاله عدم رشد 17 میلیمتر بود. حداقل غلظت مهارکنندگی باکتری در غلظت 1000 میلی گرم/میلی لیتر برای استرپتوکوکوس سنگوئیس به دست آمد. سایر باکتری ها در تمامی غلظت ها رشد کرده بودند. بحث و نتیجه گیری: عصاره متانولی مصطکی در برخی غلظت ها تاثیر ضد باکتری بر روی استافیلوکوک اورئوس واسترپتوکوک سنگوئیس دارد اما فاقد اثر ضد باکتری بر استرپتوکوک موتانسوپسودوموناس است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مصطکی، اثر ضدباکتریال،حفره دهان

عنوان انگلیسی Determination of Antibacterial Activity of Pistacia lentiscus Methanolic Extract on Staphylococcus aureus, Streptococcus mutans, Streptococcus sanguis , Pseudomonas aeruginosa
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: There are different species of bacteria in different parts of oral c-avity that cause the tooth decay and pe-riodontal diseases. Pistacia lentiscus L. has been used for gingival problems, to-othache and aromatizing the mouth in Iranian traditional medicine. The aim of this study was evaluating the antibac-terial effect of Pistacia lentiscus L. on Staphylococcus aureus, Streptococcus mutans, Streptococcus sanguis and Ps-eudomonas aeruginosa. Materials & Methods: Methanolic ex-tract of Pistacia lentiscus L. from 100 to1000 mg/ml dilution were examined on strains of Staphylococcus aureus (ATCC25923), Streptococcus mutans( ATCC1601), Streptococcus sanguinis (ATCC1449) and Pseudomonas aerugi-nosa (ATCC25923 ). The well assay an-d disc diffusion methods were applied for testing the antibacterial activity of Pistacia lentiscus L. The Minimum Inh-ibitory Concentration (MIC) and Min-imum Bactericidal Concentration (MB-C) were detected. Findings: The Streptococcus mutans an-d Pseudomonas aeruginosa were not se-nsitive to Pistacia lentiscus L. Staphyl-ococcus aureus and Streptococcus sang-uinis were sensitive at 50, 100 and 1000 mg/ml concentrations. With disk diff-usion method, sensation to Pistacia lent-iscus L. was only showed at 100 mg/ml concentration for Streptococcus sangu-inis that produced an inhibition zone with 17 mm diameter. The MIC of Pist-acia lentiscus L. for Streptococcus sang-uinis was 1000 mg/ml. The other bacte-ria grew in all concentrations. Discussion & Conclusion: The meth-anolic extract of Pistacia lentiscus L. in some concentrations has antibacterial effect on Staphylococcus aureus and St-reptococcus sanguinis, but it doesn´t have any antibacterial effect on strept-ococcus mutans and Pseudomonas aeru-ginosa.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Antibacterial effect, oral cavity, Pistacia lentiscus L

نویسندگان مقاله نوشین جلایرنادری | noushin jalayer naderi
dept. of oral and maxillofacial pathology, faculty of dentistry, shahed university
تهران - خیابان ایتالیا-بین وصال و قدس - دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شاهد- بخش آسیب شناسی فک و دهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)

محمد نیاکان | mohamad niakan
dept. of microbiology, faculty of medicine, shahed university
بخش میکروبیولوژی ، دانشکده پزشکی ، دانشگاه شاهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)

مریم محمدی مطلق | maryam mohamadi motlagh
graduated from faculty of dentistry, shahed university
دانش آموخته دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شاهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)


نشانی اینترنتی http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1220-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/48/article-48-23073.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات