|
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام، جلد ۲۲، شماره ۷، صفحات ۶۷-۷۴
|
|
|
عنوان فارسی |
تعیین تاثیر عصاره متانولی مصطکی بر میزان رشد باکتری های استافیلوکوک اورئوس، استرپتوکوک موتانس،استرپتوکوک سنگوئیس و پسودوموناس آئروژینوزا |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: گونه های متفاوتی از باکتری ها دربخش های مختلف حفره دهان وجود دارند که سبب بروز پوسیدگی دندان و بیماری های پریودنتال می شوند. گیاه مصطکی در طب سنتی ایران برای مشکلات لثه، تسکین دندان درد و خوشبو کردن دهان استفاده شده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثرضد باکتری گیاه مصطکی برروی باکتری های استافیلوکوک اورئوس، استرپتوکوک موتانس،استرپتوکوک سنگوئیس و پسودوموناس آئروژینوزااست. مواد و روش ها: عصاره متانولی گیاه مصطکی در غلظت های 100تا 1000میلیگرم/میلی لیتر بر روی باکتریهای استافیلوکوک اورئوس، استرپتوکوک موتانس،استرپتوکوک سنگوئیسوپسودوموناس آئروژینوزا تاثیر داده شد. روش های چاهک گذاری و انتشار دیسک برای بررسی اثر ضد باکتری مصطکی به کار رفتند. کمترین غلظتی که سبب ممانعت از رشد باکتری می شود وحداقل غلظت کشندگی باکتری تعیین گردید. یافته های پژوهش: استرپتوکوک موتانس و پسودوموناس آئروژینوزا به مصطکی حساس نبودند. استافیلوکوک اورئوس و استرپتوکوک سنگوئیس در رقت های50، 100 و 1000 میلی گرم/میلی لیترحساسیت نشان دادند.در روش دیسک هاله عدم رشد فقط در غلظت 100 میلی گرم/میلی لیتر در محیط کشت استرپتوکوک سنگوئیس ایجاد شده بود. قطر هاله عدم رشد 17 میلیمتر بود. حداقل غلظت مهارکنندگی باکتری در غلظت 1000 میلی گرم/میلی لیتر برای استرپتوکوکوس سنگوئیس به دست آمد. سایر باکتری ها در تمامی غلظت ها رشد کرده بودند. بحث و نتیجه گیری: عصاره متانولی مصطکی در برخی غلظت ها تاثیر ضد باکتری بر روی استافیلوکوک اورئوس واسترپتوکوک سنگوئیس دارد اما فاقد اثر ضد باکتری بر استرپتوکوک موتانسوپسودوموناس است. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
مصطکی، اثر ضدباکتریال،حفره دهان |
|
عنوان انگلیسی |
Determination of Antibacterial Activity of Pistacia lentiscus Methanolic Extract on Staphylococcus aureus, Streptococcus mutans, Streptococcus sanguis , Pseudomonas aeruginosa |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: There are different species of bacteria in different parts of oral c-avity that cause the tooth decay and pe-riodontal diseases. Pistacia lentiscus L. has been used for gingival problems, to-othache and aromatizing the mouth in Iranian traditional medicine. The aim of this study was evaluating the antibac-terial effect of Pistacia lentiscus L. on Staphylococcus aureus, Streptococcus mutans, Streptococcus sanguis and Ps-eudomonas aeruginosa. Materials & Methods: Methanolic ex-tract of Pistacia lentiscus L. from 100 to1000 mg/ml dilution were examined on strains of Staphylococcus aureus (ATCC25923), Streptococcus mutans( ATCC1601), Streptococcus sanguinis (ATCC1449) and Pseudomonas aerugi-nosa (ATCC25923 ). The well assay an-d disc diffusion methods were applied for testing the antibacterial activity of Pistacia lentiscus L. The Minimum Inh-ibitory Concentration (MIC) and Min-imum Bactericidal Concentration (MB-C) were detected. Findings: The Streptococcus mutans an-d Pseudomonas aeruginosa were not se-nsitive to Pistacia lentiscus L. Staphyl-ococcus aureus and Streptococcus sang-uinis were sensitive at 50, 100 and 1000 mg/ml concentrations. With disk diff-usion method, sensation to Pistacia lent-iscus L. was only showed at 100 mg/ml concentration for Streptococcus sangu-inis that produced an inhibition zone with 17 mm diameter. The MIC of Pist-acia lentiscus L. for Streptococcus sang-uinis was 1000 mg/ml. The other bacte-ria grew in all concentrations. Discussion & Conclusion: The meth-anolic extract of Pistacia lentiscus L. in some concentrations has antibacterial effect on Staphylococcus aureus and St-reptococcus sanguinis, but it doesn´t have any antibacterial effect on strept-ococcus mutans and Pseudomonas aeru-ginosa. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Antibacterial effect, oral cavity, Pistacia lentiscus L |
|
نویسندگان مقاله |
نوشین جلایرنادری | noushin jalayer naderi dept. of oral and maxillofacial pathology, faculty of dentistry, shahed university تهران - خیابان ایتالیا-بین وصال و قدس - دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شاهد- بخش آسیب شناسی فک و دهان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)
محمد نیاکان | mohamad niakan dept. of microbiology, faculty of medicine, shahed university بخش میکروبیولوژی ، دانشکده پزشکی ، دانشگاه شاهد سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)
مریم محمدی مطلق | maryam mohamadi motlagh graduated from faculty of dentistry, shahed university دانش آموخته دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شاهد سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1220-2&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/48/article-48-23073.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
1 |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|