مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام، جلد ۲۲، شماره ۴، صفحات ۲۷-۳۳

عنوان فارسی تولید نانوذرات نقره به روش زیستی با استفاده از عصاره میوه بلوط و بررسی فعالیت ضد میکروبی آن بر علیه عوامل ایجاد عفونت های بیمارستانی
چکیده فارسی مقاله مقدمه : باکتری ها از جمله عوامل ایحاد عفونت های بیمارستانی هستند که با مقاومت به آنتی بیوتیک های متداول مشکلات زیادی را برای سلامت بشر ایجاد کرده اند. نانوذرات نقره خواص ضد میکروبی بالایی دارند و می توانند در زمینه های مختلف پزشکی و کنترل بهداشت به کار گرفته شوند. هدف این پژوهش تولید نانوذرات نقره به روش زیستی تک مرحله ای و با کاربرد عصاره میوه بلوط و بررسی فعالیت ضد باکتریایی آن می باشد. مواد و روش ها: عصاره میوه بلوط تهیه شده و برای تولید نانوذرات نقره به محلول نیترات نقره اضافه شد. تولید نانوذرات در محلول با ثبت تغییر رنگ در طول آزمایش و میزان جذب در طول موجهای مختلف توسط اسپکتوفوتومتر بررسی شد. فعالیت ضد میکروبی محلول نانوذرات به روش بررسی هاله محدودیت بر علیه باکتری های Escherichia coli PTCC 1330، Staphylococcus aureus PTCC 1112، Pseudomonas aeruginosa PTCC 1074 و Bacillus subtilis PTCC 1715 بررسی شد. یافته های پژوهش: تغییر رنگ از شفاف به قهوه ای تیره در محلول مشاهده شد میزان جذب نیز افزایش یافته و در 420 نانومتر بیشترین جذب مشاهده شد. فعالیت ضد میکروبی محلول نانوذرات نقره بر علیه تمام باکتری ها بررسی و اثبات شد. بحث و نتیجه گیری: نانوذرات نقره در یک فرایند یک مرحله ای و در زمان کم تولید شد و فعالیت ضد میکروبی مناسبی نشان داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Biosynthesis of Silver Nanoparticles using OAK fruit extract and the investigation of their Anti-microbial Activities against nosocomial infection agents
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Introduction:Bacteria is the most of nosocomial infection creating agent that has created many problems for human health by resistant to conventional antibiotics. Silver nanoparticles have high antimicrobial properties which can be used in various fields of medicine and public health control. The purpose of this study was to produce silver nanoparticles with single-stage Biological method through applications of oak fruit extract and investigate its anti-bacterial activity. Materials & Methods: the extract of oak fruit was prepared and added to the silver nitrate solution. The biosynthesis of silver nanoparticles in solution was investigated through checking color change and the degree of absorption in different wavelengths by spectrophotometer. The Anti-microbial Activities of the Silver nanoparticles in solution against Escherichia coli PTCC 1330، Staphylococcus aureus PTCC 1112، Pseudomonas aeruginosa PTCC 1074 و Bacillus subtilis PTCC 1715 bacteria was investigated by inhibition zone method. Findings: The color changing was observed from transparent to deep brown in the solutions . the degree of absorption was increased and in 420 nm maximum absorption was observed. The antibacterial activity against all bacteria was investigated and approved. Discussion & Conclusions: the Silver nanoparticles was synthesised in a single-stage and little time and showed suitable antibacterial activity.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمود چهاردولی | m chahardoli
iran, ilam, ilam university, faculty of agriculture, dep. of agronomy and plant breeding
دانشگاه ایلام، دانشکده کشاورزی، بخش زراعت و اصلاح نباتات
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ایلام (Ilam university)

احسان خدادادی | e khodadadi
iran, ilam, ilam university, faculty of agriculture, dep. of agronomy and plant breeding
دانشگاه ایلام، دانشکده کشاورزی، بخش زراعت و اصلاح نباتات
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ایلام (Ilam university)


نشانی اینترنتی http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1282-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/48/article-48-23128.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات