مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام، جلد ۲۲، شماره ۳، صفحات ۱۰۱-۱۰۸

عنوان فارسی بررسی آگاهی دانش آموزان راهنمایی مدارس خمین شهر در زمینه بهداشت مواد غذایی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: بهداشت مواد غذایی عبارت است از کلیه موازینی که رعایت آن ها در تولید، فرایند نگهداری و عرضه مواد غذایی ضروری است تا ماده غذایی سالم با کیفیت بالای بهداشتی به دست مصرف کننده برسد. این تحقیق با هدف تعیین آگاهی دانش آموزان راهنمایی مدارس خمین شهر در زمینه بهداشت مواد غذایی انجام گرفت. مواد و روش ها: مطالعه به صورت مقطعی روی 527 دانش آموز دختر و پسر انجام گرفت. داده ها از طریق پرسش نامه در دو بخش اطلاعات دموگرافیک و سوالات آگاهی جمع آوری گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS vol.16 استفاده شد. یافته های پژوهش: میانگین نمره آگاهی دختران بیش از پسران بود، هم چنین نمره آگاهی دانش آموزان دوم راهنمایی بیشتر از سوم راهنمایی به دست آمد که از لحاظ آماری معنادار بود. آگاهی دانش آموزان در زمینه نوشیدنی مناسب 90 درصد، انواع تنقلات سالم 89 درصد، در مورد روش های پیشگیری از آلودگی مواد غذایی 36 درصد و انواع مواد غذایی که زود فاسد می شوند 50 درصد بود. بیشترین درصد منبع کسب آگاهی مربوط به مادر با 6/81 درصد و بعد از آن رابطین بهداشت با 58 درصد بود. بحث و نتیجه گیری: افزایش آگاهی دانش آموزان به خصوص پسران در زمینه های بهداشت فردی، مواد غذایی زود فساد و علائم فساد آن ها، سالم سازی و نگهداری مواد غذایی و مصرف انواع مواد غذایی مناسب در مدرسه باید جزء برنامه های آتی قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آگاهی، بهداشت مواد غذایی، دانش آموزان

عنوان انگلیسی Studying the Knowledge of Middle School Students in Khomeinshahr City about Food Stuffs Hygiene
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Food stuffs hygiene includes all essential standards and regulations for the pro-duction, storage and supplying of food stuffs to market with high quality. The current study aimed to determine students' knowledge about food stuffs hygiene among middle schools in Khomeinshahr city. Materials & Methods: This study was perf-ormed as a cross-sectional fassion on 527 male and female students. Data gathered through questionnaires containing two sections of dem-ographic and knowledge questions. Data were analyzed with SPSS V.16 software. Findings: The mean knowledge score in girls were more than in boys. Also, the knowledge score among students of grade 7 were more than ones of grade 8 and the difference was statistically significant. The knowledge scores were 90 % about suitable drinks, 89% about healthy junk foods, 36% about the methods of preventing food contamination, and 50% about foods with early decay. Most source of infor-mation was related to the mothers with 81.6% and then health communicators with 58%. Discussion & Conclusion: Increasing the kno-wledge of students, especially among boys should be planned in the fields of personal hy-giene, food stuffs with early spoilage, sym-ptoms of food rancidity, healthy building and maintenance of healthy food and consumption of various types of appropriate foods at sch-ools in the future.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Knowledge, health foods, students

نویسندگان مقاله سیدغلام عباس موسوی | gh mosavi


غلام رضا مصطفایی | gh mostafaee


غلام رضا حسین دوست | gh hosain doost


حمیدرضا گیلاسی | h gilasi


ذبیح اله قارلی پور | z gharli pour


اکبر بابایی حیدرآبادی | a babaee haidar abadi


اعظم رضایی | a rezaee


لیلا سلطان علیزاده | l soltan alizadeh


رضا وفایی | r vafaee



نشانی اینترنتی http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-240-48&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/48/article-48-23168.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بهداشت محیط
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات