مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام، جلد ۲۲، شماره ۲، صفحات ۳۲-۳۸

عنوان فارسی بررسی اثر عصاره ریشه بادام کوهی (Amygdalus lycioides) بر میزان قند خون در موش‏های صحرایی سالم و دیابتی
چکیده فارسی مقاله چکیده مقدمه: بادام کوهی گیاهی سنتی است که به عنوان کاهنده قند خون و درمان دیابت در ایران استفاده می‏شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر عصاره ریشه بادام کوهی و ماده موثره آن، آمیگدالین، بر قند خون در موش‏های سفید صحرایی سالم و دیابتی انجام پذیرفت. مواد و روش‏‏ها: 48 سر موش سفید صحرایی نر(180-250 گرم) نژاد NMRI ابتدا به دو گروه سالم و دیابتی مجزا و سپس هر کدام از آنها به سه زیرگروه دریافت کننده سالین(5/0 میلی لیتر)، دریافت کننده آمیگدالین (تزریق روزانه 100 میلی‏گرم بر کیلوگرم به مدت یک هفته) و دریافت کننده عصاره گیاه بادام کوهی (گاواژ دهانی به مدت یک هفته و با دوز 100 میلی‏گرم بر کیلوگرم ) تقسیم شدند. القا دیابت با تزریق تک دوز استروپتوزتوسین (60 میلی‏گرم بر کیلوگرم/ درون صفاقی) صورت گرفت. غلظت گلوکز خون با استفاده از کیت و روش گلوکز اکسیداز و اندازه‏گیری میزان جذب در طول موج 520 نانومتر توسط اسپکتروفتومتر در زمان‏های 4، 8 ، 24 ساعت و یک هفته بعد از آخرین تیمار با سالین، آمیگدالین و عصاره اندازه‏گیری گردید. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آماری تی، آنالیز واریانس یک طرفه و دانت تجزیه و تحلیل شدند . یافته های پژوهش: تیمار حیوانات دیابتی با آمیگدالین و عصاره بادام کوهی باعث کاهش معنی‏دار گلوکز سرم در بازه‏های زمانی 4 و 8 ساعت بعد از آخرین تیمار با این ترکیبات در مقایسه با گروه سالین‏گردید(0001/0 P<). ولی در دو بازه زمانی 24 ساعت و یک هفته بعد تفاوت آماری بین گروه ها مشاهده نشد. نتیجه‏گیری: عصاره بادام تلخ و ماده موثره آن، آمیگدالین توانایی کاهش قند خون موش‏های صحرایی دیابتی را دارند. .
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Study of amygdalus lycioides root extract on blood glucose concentration in intact and diabetic rats
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Almond as a traditional medicinal plant has been used as antidiabetic and hypoglycemic in some area of Iran. This study aimed to determine the effect of almond root extract and its effective compound 'amygdalin' on blood glucose level of diabetic rats. Materials & Methods: 48 NMRI male rats (180-250gr) divided to 2 groups normal and diabetic, which included three saline, amygdalin (received i.p. injections of 100 mg/kg per day, for a weak) and extract (received oral gavages of 100 mg/kg almond root extract per day, for a weak) subgroups. Diabetes was induced by single injection of streptozotocine (60mg/kg, i.p.). Blood glucose of each sample was measured in 4, 8, 24 hour and one week after the last treatment, by using spectrophotometer, related kits and glucose oxidase method (absorption at a wavelength of 520 nm). Data were analyzed by using ANOVA, t-test and Dunnett. Results: Treatment of diabetic rats with amygdalin or almond extract were decreased significantly blood glucose at 4 and 8 hours after prescription periods compare to saline group(P< 0.0001). But there was no significant difference among these groups at 24 hour and one week timescales. Conclusion: Amygdalin and bitter almond extract can reduce blood glucose in diabetic rats.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Key words, Almond Extract, Diabetes Mellitus, Glucose, Rats.

نویسندگان مقاله نعمت اله غیبی | n ghaibi


محمد صوفی آبادی | m sofi abadi


مجید سیرتی ثابت | m sirati sabet


حسن جهانی هاشمی | h jahani hashemi


محمد حسن کریم فر | mh karimfar



نشانی اینترنتی http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-47-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/48/article-48-23179.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات