مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام، جلد ۱۸، شماره ۳، صفحات ۴۱-۵۲

عنوان فارسی مقایسه اثرات داروی مالتوفر و قند مالتوز بر میزان رشد و مرفولوژی کلنی برخی از درماتوفیت ها
چکیده فارسی مقاله مقدمه: درماتوفیت ها گروهی از قارچ ها هستند که در انسان و حیوان ایجاد ضایعه می نمایند. این قارچ ها دارای انواع مختلف بوده که از جهت اثرات داروی مالتوفر و قند مالتوز بایستی گونه هایی انتخاب شوند که بتوان آن ها را نماینده کلیه درماتوفیت ها دانست. بنابراین میکروسپوروم جیپسئوم به عنوان نماینده میکروسپوروم ها و خاک دوست، اپیدرموفایتون فلوکوزوم به عنوان نماینده اپیدرموفایتون ها و انسان دوست، ترایکوفایتون روبروم به عنوان نماینده ترایکوفایتون ها و انسان دوست، و میکروسپوروم کانیس به عنوان نماینده میکروسپوروم ها و حیوان دوست انتخاب گردیدند. مواد و روش ها: در تحقیق مذکور داروی مالتوفر(که از دو جزء قند مالتوز و آهن (III) باند شده به یکدیگر تشکیل شده است) را در غلظت های مختلف50، 100، 200، 500، 1000، 1500و 2000 mg/L و قند مالتوز را در غلظت های500، 1000، 2000mg/L به محیط کشت S.c.c به طور جداگانه افزوده شد. سپس قارچ های چند بار پاساژ داده شده را در سرم فیزیولوژی به صورت سوسپانسیون در آورده و قطعات میسیلیومی و اسپورها توسط لام نئوبار در محدوده شمارش گلبول های سفیــد مورد شـــــمارش قرار گرفت، به نحوی که در هر 50 میکرولیتری از سوسپانسیون قارچی حاوی 1000 قطعه از میسلیوم واسپور قارچ باشد. سپس درمرکز هر یک از غلظت های مختلف محیط های کشت، یک چاهک به قطرهای یکسان ایجاد گردید و به هریک ازچاهک های ایجاد شده در وسط محیط های کشت و محیط کشت شاهد از هر دو گروه قند مالتوز و داروی مالتوفر،50 میکرولیتری از سوسپانسیون قارچی تلقیح گردید. پس از تلقیح، تمامی محیط های کشت را در شرایط یکسان دمایی و رطوبتی به مدت دو هفته نگهداری و در هفته های اول و دوم قطر هر یک از کلنی ها مورد بررسی و اندازه گیری قرار گرفت. یافته های پژوهشی: در بررسی به عمل آمده از مساحت کلنی قارچ ها پس از یک و دو هفته مشخص گردید که هر چهار گونه قارچی مذکور در هر دو ماده افزوده شده به محیط های کشت نسبت به نمونه شاهد رشد بیشتری داشته اند. اما در قیاس با یکدیگر، قارچ های تلقیح شده به محیط های حاوی داروی مالتوفر رشد بیشتر و در غلظت های مختلف گستردگی نامنظم تری از خود نشان دادند، در صورتی که رشد کلیه قارچ ها در محیط های حاوی قند مالتوز رشد کمتر و یکنواخت تری از خود بروز دادند به نحوی که با افزایش قند مالتوز میزان قطر کلنی نیز افزایش یافت. بحث و نتیجه گیری: براساس یافته ها می توان چنین استنباط کرد که با توجه به این که قند مالتوز جزء مواد مغذی برای قارچ ها محسوب می شود با افزایش میزان غلظت آن رشد قارچ ها نیز افزایش یافته، اما این افزایش رشد سیر صعودی زیادی نداشته است. بنابراین می توان گفت قارچ های درماتوفیت تنها به میزان مورد نیاز جهت مصرف خود اقدام به جذب قند مالتوز می نمایند. داروی مالتوفر نیز که حاوی آهن می باشد و با توجه به این که آهن جزء میکروالمنت های مورد نیاز قارچ ها است در غلظت های مختلف اثرات متفاوتی بر روی رشد درماتوفیت ها نسبت به نمونه شاهد و نمونه های قند مالتوز داشته است. از این رو، با توجه به مشترک بودن قند مالتوز، موجود در ساختمان دارویی مالتوفر و محیط کشت حاوی قند مالتوز افزایش رشد در محیط حاوی داروی مالتوفر میتواند مربوط به وجود آهن(III) موجود در ترکیبات داروی این ماده باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله واژه های کلیدی، مالتوفر، درماتوفیت، مالتوز

عنوان انگلیسی Comparison of Maltofer And Maltose Effects on Growth And Morphology of Dermatophyte spp Colonies
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Dermatophytes are a group of fungi that cause infection to humans and animals. These fungi have different species. In view of the effects of Maltofer and Maltose, varieties of them should be selected to represent all the different types of dermatophytes. Therefore, Microsporum gypseum from soil Microsporums, Epidermophyton fluccosom from human Epidermophytons, Trichophyton rubrum from human Trichophytons and Microsporum canis from animal Microsporums were chosen as representatives. Materials and Methods: In this research, Maltofer (consisting of Maltose and Fe III as components) in 50,100, 200, 500, 1000, 1500 and 2000 mg / L concentrations and Maltose in 500, 1000 and 2000 mg / L concentrations were separately added to SCC culture medium. Then, the fungi were suspended in normal saline and mycelia segments and spores were counted in WBC count part of Neubauer slide, so that each 50 μL of fungal suspension contained 1000 mycelium segments and fungi spores. Then, in the center of each different concentration of culture media and also control culture, wells with equal diameters were created to which both Maltose and Maltofer groups of 50 μL of fungal suspension were injected. After inoculation, all the culture media were set in the same temperature and moisture conditions for two weeks. In the first and second weeks, the diameter of each colony was evaluated and measured. Findings: In evaluation of fungal colony area after 1 and 2 weeks, it was observed that all the four above mentioned fungal varieties in both Maltofer and Maltose groups showed more growth than the control. The fungi inoculated in Maltofer containing media showed more growth and irregularity in different concentrations while the growth of all fungi in Maltose containing media was lesser and more uniform, so the more increased Maltose concentration the more increased the diameter of colonies. Discussion and Conclusion: According to the finds, it can be deduced that Maltose a nutrient for the fungi, increase in its concentration causes increase in fungal growth, but not with an escalating trend. So, it is assumed that dermatophytes just absorb Maltose up to their level of requirement. Maltofer contains iron, i.e. a microelement of fungi with different effects in various concentrations on dermatophyte growth compared to control and Maltose containing media. Regarding presence of Maltose in Maltofer and culture media containing Maltose, increased growth in Maltofer containing media may be related to iron III presence in them.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Keywords, maltofer, dermatophytes, maltose

نویسندگان مقاله شاهین ابراهیمیان |
گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی سنندج (Islamic azad university of sanandaj)

علی میکاییلی |
گروه انگل شناسی و قارچ شناسی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (Kermanshah university of medical sciences)

فریده زینی |
گروه قارچ شناسی پزشکی، دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

ساسان رضایی |
گروه قارچ شناسی پزشکی، دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

شهلا صفری |
مرکز تحقیقات سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (Kermanshah university of medical sciences)

علی ملکی |
مرکز تحقیقات سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (Kermanshah university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-131&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/48/article-48-23523.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات