مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام، جلد ۲۴، شماره ۵، صفحات ۵۵-۶۴

عنوان فارسی اثرات پودر میوه عناب(Ziziphus vulgaris) در افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی و پیشگیری از بروز التهاب ناشی از دیابت در رت موش های بزرگ آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: دیابت یک اختلال مزمن متابولیک است. کاربرد گیاهان دارویی در طب سنتی، یکی از درمان های بی خطر در بیماری دیابت به شمار می رود. هدف از این مطالعه بررسی اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی گیاه عناب در مواجهه با دیابت بود. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی، تعداد 30 سر رت ویستار در سه گروه کنترل غیر دیابتی، گروه کنترل دیابتی و گروه درمانی به مدت 5 هفته مطالعه شدند. حیوانات در گروه درمانی به مدت دو هفته با پودر عناب(1 گرم بر کیلوگرم وزن بدن) تیمار شدند. بعد از دو هفته، از تزریق استرپتوزوتوسین(60 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) برای القای دیابت در حیوانات به جز گروه کنترل غیر دیابتی استفاده شد. در ادامه حیوانات برای سه هفته دیگر به همان ترتیب تیمار شدند. در پایان نمونه خونی حیوانات تهیه و میزان ظرفیت آنتی اکسیدانی سرم، مالون دی آلدئید و پروتئین واکنشی c اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک آزمون های آماری کروسکال-والیس و ویلکاکسون انجام شد. یافته های پژوهش: میزان مالون دی آلدئید(MDA) و پروتئین واکنشی c (CRP) در حیواناتی که قبل از القای دیابت پودر عناب دریافت کردند، با کاهش معناداری نسبت به گروه کنترل دیابتی همراه بود(P< 0.05). هم چنین میزان آنتی اکسیدان سرم در پایان مطالعه در رت هایی که تحت تیمار با عناب بودند افزایش معناداری نسبت به رت های دیابتی نشان داد بود(P< 0.05). بحث و نتیجه گیری: میوه عناب دارای فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است و در پیشگیری از التهاب ناشی از دیابت و درمان دیابت سودمند است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله میوه عناب، دیابت، فعالیت آنتی اکسیدانی

عنوان انگلیسی The Effects of Jujube Fruit (Ziziphus vulgaris) Powder in Antioxidant Capacity Elevation and Prevent of Inflammation Detection Due to Diabetes in Wistar Rat
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Diabetes is a metabolic and chronic disorder. One of the safe treatments in diabetes disease is the use of herbal plants in traditional medicine. The aim of this study was to consider the antioxidant and anti-inflammation effectof ziziphus vulgaris (jujube) in contrast with diabetes. Materials & methods: In this study, 30 Wistar rats were studied in three groups including control diabetic, non control diabetic and treatment group for 5 weeks. The animals intreatment group were treated with the powder of jujube (1 g/kg bw) for two weeks. After two weeks, stereptozotocin (60 mg/kg bw) was used for induced diabetes in animal except non diabetic control group. Afterwards, the animals were treated for three weeks in the same way. At the end of the study the animal blood samples were taken and the antioxidant content of serum, malondialdehyde (MDA) and C-reactive protein (CRP) were measured. Data analysis was done by statistical tests as: Kruskalwallis and Wilcoxon singed ranks. Findings: The content of MDA and CRP had a significant decrease in comparison with diabetic control group in animals that received the powder of jujube before induction of the diabetes (P>0/05). In the end of study, the content of serum antioxidant in the rats that treated with jujube showed a significant increase in comparison with diabetic rats too (P>0/05). Discussion & conclusions: The jujube fruit has antioxidant and anti-inflammatory action and it is useful in preventing inflammation due to diabetes and diabetes treatment.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Jujube fruit, Diabetes, Antioxidant activity

نویسندگان مقاله صدیقه عسگری | sedigheh asgary
isfahan cardiovascular research center, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran
مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

محمود رفیعیان کوپایی | mahmood rafieian kopaei
medicinal plant research center, shahrekord university of medical sciences, shahrekord, iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، شهرکرد، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

نجمه گلی ملک آبادی | najmeh goli malekabadi
isfahan cardiovascular research center, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran
مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2479-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/48/article-48-447714.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده physiology|
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات