مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام، جلد ۲۳، شماره ۷، صفحات ۱۸۱-۱۸۹

عنوان فارسی بررسی خصوصیات آنتی اکسیدانتی نانو ذره نقره تولید شده از عصاره آبی میوه سماق به روش سبز
چکیده فارسی مقاله مقدمه: استرس اکسیداتیو به عنوان عدم تعادل بین تولید رادیکال های آزاد و آنتی اکسیدانت ها تعریف می شود. استرس اکسیداتیو با بروز بیماری های مزمن هم چون دیابت و سرطان در ارتباط است، از این رو تولید آنتی اکسیدانت های سنتزی و طبیعی جهت جلوگیری از استرس اکسیداتیو و اثرات مخرب آن ضروری است. در این راستا می توان نانو ذرات تولید شده به روش سبز را مورد استفاده قرار داد که خواص آنتی اکسیدانتی نشان می دهند. هدف از این تحقیق بررسی اثر آنتی اکسیدانتی نانو ذره نقره سنتز شده از عصاره آبی میوه سماق به روش سبز می باشد. مواد و روش ها: فعالیت آنتی ‌اکسیدانتی نانو ذره نقره تولید شده از عصاره آبی میوه سماق به روش سبز با استفاده از قابلیت جذب رادیکال های DPPH(1، 1- دیفنیل-2- پیکریل- هیدرازیل)، ABTS (2، 2-آزینو بیس(3-اتیل بنزوتیازولین 6-سلفونیک اسید)) و OH (هیدروکسیل) سنجش شد. یافته های پژوهش: نانو ذره نقره تولید شده از عصاره آبی میوه سماق به روش سبز به عنوان مهارکننده رادیکال DPPH (IC50 =170 µM) و ABTS (IC50 =30 µM) و هیدروکسیل(IC50= 350 µM) عمل کرده است. بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که نانو ذره نقره تولید شده از عصاره آبی میوه سماق به روش سبز، دارای فعالیت قوی آنتی اکسیدانتی است. خاصیت آنتی اکسیدانتی نانو ذرات نقره سماق، آن ها را در درمان بسیاری از بیماری های ناشی از استرس اکسیداتیو و دیگر کاربردهای زیست پزشکی ارزشمند می سازد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله نانو ذره نقره، فعالیت آنتی اکسیدانت، عصاره آبی میوه سماق

عنوان انگلیسی Investigating the Antioxidant Properties of Silver Nano Particle (Sumac Fruit) Synthesized by Green Method
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Oxidative stress is defined as an imbalance between the production of free radicals and antioxidants. Oxidative stress is associated with causing chronic diseases such as diabetes and cancer; therefore, production of synthetic and natural antioxidants to prevent oxidative stress and its damaging effects is essential. In this regard nanoparticles synthesized by green method can be used to show antioxidant properties. The aim of this study was to evaluate the antioxidant effect of Silver nanoparticles synthesized by green method from aqueous extract of sumac fruit. Materials & methods: antioxidant activity of Silver nanoparticles synthesized by green method from aqueous extract of sumac fruit was measured by DPPH (1, 1-diphenyl-2-picrylhydrazyl), ABTS (2, 2'-azino-bis (3-ethylbenzothiazoline-6-sulphonic acid)), and OH (hydroxyl) radical scavenging activity. Findings: Silver nanoparticles synthesized by green method from aqueous extract of sumac fruit had scavenging activity against DPPH (IC50=170 µM), ABTS (IC50=30 µM) and hydroxyl (IC50=350 µM) free radicals. Discussion & Conclusions: The results of this study showed that Silver nanoparticles synthesized by green method from aqueous extract of sumac fruit had a strong antioxidant activity. The antioxidant properties of Sumac silver nanoparticles make them valuable in therapy of many diseases caused by oxidative stress and other biomedical applications.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Silver nano particle, Anti oxidant activity, Sumac fruit

نویسندگان مقاله پریسا قربانی |
science and research branch, islamic azad university, tehran
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

داریوش حمیدی علمداری | hamidi alamdari
mashhad university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

فریده نامور |
islamic azad university, mashhad branch
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)

پریچهره یغمایی |
islamic azad university, tehran
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی مشهد (Islamic azad university of mashhad)


نشانی اینترنتی http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2435-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/48/article-48-447784.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات